Manises celebra la festa de la ceràmica virtual

Enguany, degut a les circumstàncies provocades per la Covid 19, la tradicional Festa de la Ceràmica de Manises canvia el seu format per adaptar-se a un format més virtual.
En primer lloc, des del dia 6 de juliol i fins el 19 de juliol, totes les persones que vulguen recordar tant la festa com la cavalcada de la ceràmica, podran pujar les fotos al seu Facebook baix l’etiqueta #FestaCeramica2020 #CavalcadaCeramica2020 i nomenar a @turismomanises, de manera que les xarxes socials estiguen repletes de records de la nostra festa.
Ràdio Manises 105.7 oferirà un programa especial el 10 de juliol amb la participació de diferents persones relacionades amb el món ceràmic com María Verdú, de l’empresa Vicente Díez; M.ª José Sanz, directora de l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises; Carmen Marco, representant d’ANPEC; Paco Palanca, de Cerámicas Palanca i els artesans Pepe Royo i Antonio Cordero.
A més a més, Antonio Cordero, el ceramista homenatjat per a la festa de la ceràmica de 2020, va ser triat entre tots els artesans de la localitat. Encara que per les actuals circumstàncies no es puga fer aquest merescut homenatge, aquest es posposarà a l’any 2021.
Durant el cap de setmana de l’11 i 12 de juliol, quan haguera tingut lloc la festa de la ceràmica, diferents artesans de Manises oferiran des dels seus tallers directes des d’Instagram on ens parlaran dels seus treballs i de les diferents tècniques que realitzen. Els participants seran: Pepe Royo, ANPEC, Porcelanas Mercedes, Francisco Mas, Gloria Lacruz, Vicky Rodríguez, Miguel Carrascosa, Drac Ceràmic i Antonio i Rosa Cordero.
Els horaris previstos són els següents:

Dissabte, 11 de juliol    
11 h Pepe Royo
11:30 h ANPEC
12 h Porcelanas Mercedes
12:30 h Francisco Mas Tortosa

Diumenge, 12 de juliol

11 h Antonio i Rosa Cordero

11:30 h Vicky Rodríguez i Miguel Carrascosa

12 h Gloria Lacruz

12:30 h Drac Ceràmic

Per últim i per commemorar la tradicional cavalcada de la ceràmica, s’editarà un vídeo que arreplegarà aquesta festa des de l’interior de la maqueta en miniatura del ceramista maniser Francisco Tárrega. A més, cal recordar que aquesta maqueta va ser una donació de l’artesà a l’Ajuntament a l’any 2014 i que es pot visitar a l’Edifici de El Arte. Es tracta d’una singular mostra que ens fa viatjar en el temps i ens transporta a aquesta festa en els anys 60.