Manises concedeix ajudes socials per un import de quasi 100.000 €

Des de la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament treballa de manera incansable per atendre totes les necessitats i peticions dels col·lectius més vulnerables del municipi.


En total, des d’aquesta data s’han concedit 153 ajudes d’emergència (prestacions econòmiques individualitzades) per un import de 98.607 euros. Es tracta d’ajudes de alimentació, subministrament (llum, aigua i lloguer), ajudes per a menors, ajudes extraordinàries per a ulleres i ajudes d’alimentació infantil.

D’altra banda, s’ha concedit una ajuda extraordinària a l’alimentació infantil que consisteix en un menú diari nutricionalment apropiat (incloent els dies no lectius) per als 500 alumnes beneficiaris parcials d’ajudes individualitzades de menjador escolar de la Conselleria d’Educació per a aquest curs en centres públics i concertats de Manises. L’ajuda també inclou als 6 alumnes beneficiaris d’ajudes individualitzades de menjador d’escoles infantils municipals per al període comprés entre els dies 8 i 30 d’abril d’enguany. També s’han repartir més de 40 menús diaris per a persones vulnerables que tenen problemes de subministrament per poder cuinar els aliments.


A més d’això, s’ha posat a la disposició dels veïns i veïnes de Manises les noves ajudes sorgides a conseqüència de la publicació del Decret 43/2020 del Consell per a fer front a l’impacte de la COVID-19. Entre aquestes ajudes es troben prestacions bàsiques de serveis socials (serveis de caràcter domiciliari, reforç de dispositius d’atenció a persones sense llar, adquisició de mitjans de prevenció…) i prestacions destinades a garantir el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat.

La Regidoria de Serveis Socials també ha sol·licitat que s’agilitze el pagament de 26 prestacions de la Renda Valenciana d’Inclusió, i s’han realitzat cinc noves propostes de concessió d’aquestes ajudes.

Finalment, cal destacar la tasca essencial del Servei d’Ajuda a domicili (SAD), que ha reforçat i ampliat els seus serveis, i, en general, tota l’atenció que des de les dependències de Serveis Socials es realitza diàriament als usuaris i usuàries. Ja s’han realitzat més de 3.220 cridades a les persones majors de 65 anys per a determinar les necessitats d’aquest col·lectiu. També s’han atés 56 cites de persones dependents, 17 visites domiciliàries i 6 valoracions de dependència.

A través del servei de voluntariat s’han atés 46 persones en situació de vulnerabilitat des que començara l’estat d’alarma. Entre els serveis prestats per aquests voluntaris i voluntàries, s’han realitzat més de 110 compres, 158 serveis de farmàcia i 13 atencions de caràcter psicològic. A més, des de voluntariat es realitza un seguiment personal telefònic a persones que en algun moment han utilitzat el servei d’ajuda dels voluntaris i voluntàries de Manises.