Manises es concentra novament pels pediatres de Xiprerets

Hui ha tingut lloc a Manises una nova concentració per la retirada del servei de pediatria de Xiprerets. Altra vegada les associacions, AMPAS i col·lectius, amb el suport de l’Ajuntament, s’han manifestat per exigir la restitució del servei.

Manises porta des de setembre de 2019 sense pediatres al consultori de Xiprerets, un centre auxiliar situat a la part final del municipi i que obliga a centenars de famílies i xiquets a desplaçar-se més d’un quilòmetre i mig fins al centre de salut principal per rebre assistència.

Amb aquesta van ja set les concentracions en els últims mesos, uns actes que continuaran fins que es restituïsca el servei i que cada vegada compten amb el suport de més veïns i veïnes de Manises, així com de la localitat de Quart de Poblet i el Barri del Crist, també afectats per les retallades.

El passat 27 de desembre es va celebrar una reunió extraordinària del Consell de Salut per a tractar la problemàtica, ja que en l’anterior reunió ja s’havia donat un termini a la direcció de l’hospital per suplir les places que faltaven. La gestora de l’Hospital de Manises ha manifestat en diverses ocasions la dificultat que està suposant trobar pediatres, una carència que existeix no sols a Manises sinó a tota la Comunitat Valenciana. Segons ha revelat aquest organisme, en els dos últims mesos s’ha realitzat una trentena d’entrevistes entre aspirants als llocs de pediatria però finalment només ha acceptat una persona.

L’Ajuntament de Manises ha mostrat i continuarà mostrant el seu suport i implicació contra la supressió del servei de pediatria al consultori de Xiprerets així com la privatització de la sanitat pública, i recolza qualsevol tipus de plataforma destinada a posar fi a aquesta situació.