Manises exigeix la passarel·la de vianants promesa per la Delegació de Govern a la N-220

L’Ajuntament de Manises, en la sessió plenària del mes d’octubre, va aprovar una moció de manera institucional que sol·licita al Ministeri de Foment la paralització del projecte de desdoblament de l’N-220, i que apel·la a aquest organisme perquè realitze la consegüent construcció immediata de la passarel·la promesa per la Delegació de Govern.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader (Podemos), ha manifestat el seu rebuig a la posada en marxa de l’ampliació de l’N-220, ja que «perjudicaria la unitat de la nostra ciutat, dividint-la més del que ja està. Es tracta d’un projecte que a banda de deixar de costat els interessos de la població de Manises, ignora les seues necessitats».

El projecte de construcció d’una passarel·la d’accés a la zona aeroportuària des del municipi de Manises es tracta d’una exigència històrica que evitaria tràgics incidents i que va ser un pas endavant amb l’aprovació per part de la Delegació de Govern a finals de 2018 després de converses entre aquest òrgan i el govern municipal. El projecte estava pendent de la llum verda del Ministeri de Foment i a l’espera de què s’aprovaren les obres de manera immediata, la qual cosa pareix estar ajornant-se per l’aprovació d’ampliació de la carretera de l’aeroport de Manises, més coneguda com a N-220.

«La nostra postura és clara: estem totalment en contra de l’ampliació de l’N-220, ja que és una acció que pretén donar servei tant a l’aeroport com al polígon de la Fuente del Jarro, en perjudici de la població de Manises, a la qual separaria encara més. El nostre municipi necessita una passarel·la per a vianants; ja està aprovada i exigim que es faça realitat immediatament», ha assegurat l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis.

Sense que l’Ajuntament de Manises haja rebut cap mena de notificació al respecte, diferents diaris han publicat informacions a les quals s’afirma que aquest projecte preveu dos accessos de vianants que comuniquen la zona industrial i el nucli urbà de Manises amb l’aeroport. Diferents mitjans també s’han fet ressò d’aquestes informacions des de la perspectiva de l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Fuente del Jarro (Asivalco) sobre l’ampliació de l’N-220 i a les quals es parla de la construcció d’un gran túnel i una millora a l’accés a Manises des de Paterna per tal d’evitar els colls de botella.