Manises firma el conveni anual amb l’Associació Valenciana de Ceràmica i dóna una subvenció de 18.500 €

L’Ajuntament de Manises ha signat el conveni anual amb l’Associació Valenciana de Ceràmica Avec-Gremi amb el qual s’aprova una subvenció de 18.500 euros a l’agrupació. L’objectiu és el de promoure l’activitat ceramista i col·laborar amb la preservació d’aquesta activitat tan arrelada al municipi de l’Horta Sud.

Així ho ha comunicat l’alcalde, Jesús Borrás Sanchis, aquest matí durant la reunió amb el president de l’agrupació, José Vicente Montesa Jorge, en la qual tots dos han coincidit en el “valor immaterial de l’ofici de ceramista” i la “importància de preservar la seua activitat”.

El primer edil ha declarat que el conveni anual dona «un recolzament perquè l’entitat treballe en la defensa i la promoció de la ceràmica, la referència de Manises» i, per això, ha remarcat Borràs, «farem tots els esforços des de l’ajuntament perquè la ceràmica siga potenciada com es mereix».

Dins del conveni firmat aquest matí, el consistori i l’entitat cultural es comprometen a col·laborar en diferents activitats junts. En aquest sentit, l’acord contempla la coordinació amb la regidoria de Turisme i Promoció de la Ceràmica en les fires de Manises, especialment en la Fira de la Ceràmica -per fer demostracions artesanals- i en la Cavalcada de la Ceràmica.

Així, dins de les mesures de seguretat enfront del Covid-19, tant el president com l’alcalde, han xocat colzes per a “formalitzar” aquest acord altre any més.