Manises ha sigut seleccionada per la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO

La Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO ha anunciat hui el seu suport a la candidatura de la ciutat de Manises per a la incorporació en la Xarxa de Ciutats Creatives en la modalitat d’Artesania i Arts Populars.

Aquesta notícia arriba hui a la ciutat de Manises de manera que la primera preselecció, la més difícil de passar, ha sigut superada amb èxit. S’ha presentat una candidatura molt completa, en la qual s’ha estat treballant durant més d’un any, que abasta des de la formació a la creació ceràmica, entre altres.

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis ha manifestat la seua alegria al temps que ha expressat la seua confiança amb el producte que tenim a Manises, «es tracta d’una candidatura forta, completa i merescuda per la qual lluitarem fins el final ja que considerem que Manises és ceràmica, des dels orígens i esperem, que per sempre», ha afirmat el primer edil.

Aquesta Comissió Nacional fa una primera selecció entre dos ciutats de les dotze que es presentaren a tot l’estat espanyol i Manises ha sigut una de les seleccionades juntament amb la localitat de Gran Canaria, qui es presentava en la modalitat de música. Ara, el següent pas és una selecció a nivell mundial per tal de formar part de la Xarxa de la UNESCO.

Àngel Mora, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, ha agraït «enormement» el recolzament rebut i sobretot, «el treball dels ceramistes manisers gràcies als quals ha sigut possible dur endavant aquest projecte» i també ha reconegut que «es tracta d’un impuls molt fort, no només per al Turisme local, sinó també per a altres sectors de la ciutat».

Segons paraules de Xavier Morant, regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, «formar part de la Xarxa de Ciutats de la UNESCO és un projecte il·lusionant que comporta una gran responsabilitat i, per descomptat, estem disposats a afrontar aquest engrescador repte».

Des d’ací volem fer un especial agraïment a totes les persones, associacions i institucions que han avalat la candidatura de Manises per estar un pas més a prop d’aconseguir aquest gran desafiament.