Manises inaugura la seua Casa Violeta

El pròxim dijous 20 de desembre, a les 18 hores, tindrà lloc la inauguració de Casa Violeta de Manises, un espai destinat a la transformació de les relacions de desigualtat de gènere existents entre la ciutadania i des del qual es promourà la participació i presència de les dones en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi. L’acte tindrà lloc al número 21 de l’Avinguda dels Tramvies, edifici situat al Parc dels Filtres.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis; el delegat de govern, senyor Juan Carlos Fulgencio; la diputada d’Igualtat, Isabel García; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Pilar Bastante i altres membres de la corporació municipal.

Casa Violeta es presenta com un lloc de trobada per a totes les dones i, segons la regidora d’Igualtat, Pilar Bastant, “és un espai pioner en el municipi que contribuirà al creixement personal i l’apoderament de les dones maniseres, i per tant, a la millora de les relacions entre iguals”.

A l’edifici estarà situat el Departament d’Igualtat de l’Ajuntament, que gestionarà el diferents serveis i activitats que allí es podran realitzar. Amb la finalitat de formar i sensibilitzar a la ciutadania en matèria d’igualtat de gènere, la regidoria d’Igualtat assessorarà a les dones en diferents aspectes de la seva vida i fomentarà l’associacionisme d’aquestes. D’aquest projecte també sorgeix la necessitat de crear, per primera vegada a Manises, un observatori per prendre-li el pols en matèria d’igualtat al municipi i així, poder detectar i corregir les desigualtats existents entre homes i dones.

Casa Violeta comptarà, a més, amb un servei especialitzat d’assessorament a dones víctima de violència de gènere, on seran ateses en la més estricta intimitat i discreció i amb el màxim possible de recursos disponibles tant per a elles com per als seus fills i filles. L’atenció serà integral i es durà a terme per un equip de professionals compost pels i per les integrants de la Comissió de Violència de Gènere Municipal.

Cal destacar que Casa Violeta serà el punt de trobada de la ciutadania per gaudir dels actes commemoratius del 25 de novembre (Dia Internacional contra la Violència de Gènere) i del 8 de març (Dia Internacional de les Dones). A més, l’edifici comptarà amb una sala d’exposicions destinada a la promoció de les dones en diverses disciplines, així com diferents cursos formatius d’igualtat amb la intenció de promoure «la participació i la presència de les dones maniseres en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi», asseguren des de la regidoria.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *