Manises millorarà la plaça Dos de Maig i el carrer Molí de la Llum

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises invertirà els 402.000 euros de la subvenció del Pla Provincial SOM de la Diputació de València a reconvertir i adequar la plaça Dos de Maig i el carrer Molí de la Llum, dins del Pla d’Eliminació de Punts Negres i Espais degradats 2015-2019 que s’ha desenvolupat durant tota la legislatura.


Aquest projecte està caracteritzat, com tots els de l’actual equip de govern, per un disseny modern i l’aposta clara per afavorir al vianant, però no ha oblidat la necessitat d’aparcament en la zona.


Segons manifesta el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, “la proposta farà de Manises una ciutat més bonica i acollidora. La intervenció ajudarà a resoldre els problemes històrics del barri, i servirà per a crear una connexió per als vianants de qualitat entre les places Dos de Maig i Rafael Atard”.


En aquest sentit, al carrer Molí de la Llum, i tenint en compte la forta presència d’establiments hostalers en la zona, s’ha reduït l’amplària viària, i s’ha deixat un sol carril de circulació en direcció cap a Masia la Cova. Això permetrà col·locar dues franges d’aparcament en bateria, sense interrupció per les terrasses dels establiments hostalers que passaran a ocupar, en el costat dret del sentit de la marxa, part d’una nova vorera molt més ampla i que compaginarà l’espai per al vianant, com sempre s’ha defensat des de l’Ajuntament. A més s’inclourà un nou carril bici que acabarà connectant el barri San Francisco amb el centre històric, gràcies a les futures Inversions Financerament Sostenibles 2018 de la Diputació de València.

El projecte de Molí de la Llum enllaçarà amb la nova proposta de la plaça Dos de Maig que integrarà l’arbratge i els jocs infantils existents en un nou espai molt més respectuós amb l’entorn i les circulacions per als vianants. La nova proposta també integrarà el monòlit de commemoració del centenari de la declaració de Ciutat Històrica i Laboriosa de Manises dins de la plaça, per a donar-li així el protagonisme que es mereix.


Amb aquesta intervenció, el Pla d’Eliminació de Punts Negres i Espais Degradats 2015-2019 de la Regidoria d’Urbanisme haurà destinat prop de 5 milions d’euros en més de 40 carrers i places, entre les quals destaquen la Plaça d’Espanya, la baixada als col·legis o el parc Carmen Carpintero, i els carrers Ferrandis Luna o José Luis Lazkanoiturburu entre altres. Finalment, la intervenció en Molí de la Llum i plaça d’Espanya s’aprofitarà per a reorganitzar el trànsit als carrers adjacents.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *