Manises mostra a Fitur tot el seu potencial turístic

La ciutat de Manises viatja aquestos dies fins a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), celebrada a Madrid, amb l’objectiu de mostrar tot el seu potencial turístic. Durant dos jornades la ciutat presentarà les línies estratègiques del Pla de Turisme 2019-2025, que tracta de reorientar el destí Manises amb potencial turístic cap a un nou posicionament més equilibrat en el sector i diversificar, orientar, qualificar i dinamitzar l’activitat turística, en un context de qualitat de vida beneficiós per a veïns i turistes.

L’estand de Manises ha sigut visitat per diferents representants de les institucions, com el conseller d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, la Diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, el diputat de l’Àrea de Cultura, Xavier Rius o els diputats Mentxu Balaguer i Josep Bort. En representació de l’Ajuntament de Manises ha acudit l’alcalde Jesús Borràs i Sanchis i el regidor de Turisme i Promoció de la Ceràmica Xavier Morant. Segons paraules de Morant (APM-Compromís), “aquesta fira, en la qual s’exposen les grans destinacions turístiques a nivell nacional, és una oportunitat única de donar a conéixer tot el potencial turístic que posseïx la ciutat de Manises”.

Aquestos dies també s’han presentat diverses activitats de turisme experiencial centrades en l’artesania local: «Descobreix la pisa medieval daurada de Manises» en el taller Arturo Mora La Ceràmica de Reflex Metàl·lic; «Ceràmica de Manises, sentix-la!» per l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi; un taller-visita a Ceràmiques Palanca; «Encanta’t amb la Ceràmica» per EncisAR-TE; «Practica l’art de la Ceràmica» a càrrec de la Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez; «Experiència ceràmica entorn de terrissaire» oferit per Drac Ceramic; combina naturalesa, cultura, gastronomia i oci; «Ruta BTT + Ruta Cultural Ceràmica de Manises», una ruta cicloturista oferida per l’empresa manisera València Adventure i “Microceràmica”, del taller Aliarte Ceràmica.

El dijous 23 de gener, coincidint amb el dia de la Comunitat Valenciana a FITUR, Drac Ceramic estarà fent demostracions ceràmiques en el torn durant tota la jornada i, quant al folklore, el grup de «Dansa i Rondalla Repicó» de Manises oferirà als assistents una actuació el dissabte 26.

La Fira Internacional de Turisme celebra ja la seua 40a edició i està considerada un punt de trobada global per als professionals del turisme. Durant els quatre dies del certamen tindran lloc més de 240 activitats amb tallers, presentacions, taules redones i actuacions de grups musicals, entre altres. Més de 160 països de tot el món presenten la seua oferta turística, així com centenars de ciutats espanyoles, moltes d’elles de la Comunitat Valenciana com Cullera, Paterna, Riba-Roja o Gandia.