Manises multiplica per sis en tres anys el pressupost d’ajuda a domicili

El pressupost del servei d’ajuda a domicili (SAD) s’ha multiplicat per sis en tres anys, i ha passat dels 63.690 euros de 2019 als 380.625 previstos per a enguany, el que suposa un increment del 497 per cent. Igualment, el nombre de persones ateses s’ha multiplicat en passar de 29 en 2019 a 75 l’any passat.

 

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises, Carles López, ha destacat la importància d’aquesta ajuda per a les persones usuàries “perquè els permet tindre independència al mateix temps que tenen cobertes les seues necessitats, ja siguen assistencials, domèstiques o de rehabilitació”. “Des de l’inici de la pandèmia s’ha fet un esforç per a que aquesta ajuda arribe a més persones, ja que la situació sanitària així ho demanava” ha afegit el regidor.

 

L’objectiu d’aquest servei, que es presta gràcies al contracte programa signat amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, és que les persones dependents reben el suport necessari perquè puguen tindre una vida normalitzada en el seu entorn habitual, sense veure’s obligades a accedir a recursos residencials. Està destinat no sols per a persones majors que viuen a soles, sinó també per a persones amb diversitat funcional o amb trastorns mentals greus.

 

L’ajuda que reben pot ser assistencial (neteja personal, mobilitzacions, acompanyament), rehabilitadora (exercicis, transferències per a evitar úlceres), educativa (medicació, pautes als familiars per a millorar la convivència, alimentació saludable) i/o domèstica (neteja d’habitatge, preparació de menjars).

 

Les persones beneficiàries del servei reben diàriament entre una hora i dues hores i mitja atenció amb professionals sociosanitaris especialitzats, que a més poden detectar altres necessitats i afavorir el contacte amb els Serveis Socials perquè intervinguen.

 

Cal destacar que durant la pandèmia totes les treballadores i treballadors han continuat oferint el servei, vital per a les persones usuàries.