Manises neteja l’accés a l’aqüeducte Els Arcs

L’Ajuntament de Manises ha dut a terme la neteja i adequació dels camins d’accés i la base de l’aqüeducte Els Arcs, un monument declarat Bé d’Interés Cultural (BIC), d’on s’han tret dos camions de fem, males herbes i enderrocs.

 

Aquesta infraestructura s’està deteriorant per la quantitat de material que s’acumula als seus voltants pels abocaments incontrolats i per l’efecte del barranc de Salt de l’Aigua, situat baix l’aqüeducte i que arreplega tota l’aigua de pluja que ve de les pistes de l’aeroport després de la seua ampliació.

 

El regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha assenyalat que amb aquesta actuació de neteja i adequació “es protegeix un monument històric únic en el municipi i que és símbol del nostre poble”. Ha recordat també a la ciutadania “que pot fer ús de l’ecoparc sense cost algú per tal de desfer-se de les deixalles”.

 

Per la seua part, el regidor de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, ha explicat que l’aqüeducte no és de propietat municipal però que la intenció de l’Ajuntament “és analitzar-lo per fer possible un estudi de valoració econòmica sobre l’estat arquitectònic del monument i posteriorment arribar a tindre la propietat per a poder conservar-lo”.

 

L’Ajuntament només ha pogut actuar als camins perquè hi ha  terrenys que són de propietat privada. Una vegada neta la part on es pot intervindre, s’instal·laran tanques a l’inici del camí al voltant de l’aqüeducte per tal d’evitar que entren els vehicles particulars i tiren enderrocs, però es deixarà pas per a la resta de la zona.