Manises ofereix assistència psicològica a les dones víctimes de violència de gènere

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises ha posat en marxa un servei d’assistència psicològica gratuït, que, junt amb del servei d’assessorament jurídic, permeten oferir un tractament integral en matèria de violència de gènere a aquelles dones que ho necessiten.

El servei psicològic està dirigit a dones víctima de violència de gènere que acrediten la seua situació mitjançant resolució judicial i per a aquelles dones que estan patint violència psicològica, física o/i sexual però no han denunciat. L’assistència s’ofereix amb una freqüència quinzenal, de manera que els divendres s’alternaran els serveis d’assistència psicològica i assessorament jurídic. Per a sol·licitar una cita és necessari cridar al telèfon d’atenció de Casa Violeta (96 129 81 26) en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Maria Irene Camps (Podemos), posa en valor aquesta iniciativa «ja que s’intenta cobrir un problema latent de la nostra societat i per al qual és fonamental que l’administració actue». «La detecció precoç és totalment necessària en aquests casos i, a través d’aquest servei, pretenem oferir una cobertura integral i que les dones que el sol·liciten aconseguisquen l’ajuda que necessiten», destaca Camps.

Des del Departament d’Igualtat es treballa diàriament per la sensibilització, la formació i la visibilitat de les múltiples realitats que engloba la violència contra dones, entre elles, la realitat de les adolescents. Cada any es dirigeixen programes formatius de sensibilització i prevenció a l’alumnat dels diferents I.E.S a les aules i es facilita la seua participació en les activitats del departament.