Manises organitza el XXIII Mercat Medieval del 26 al 28 de novembre

L’Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Turisme, ha organitzat el XXIII Mercat Medieval que tindrà lloc durant el cap de setmana del 26 al 28 de novembre pels carrers del centre històric de la localitat.

 

El mercat medieval comptarà amb artesans, mercaders i taverners. Aquest ambient únic, farà que els visitants s’endinsen en l’època medieval gràcies a xanquers, músics, geperuts o faquirs, així com ferrers i escultors de pedra i fusta. I per a menjar, berenar o sopar, el mercat disposarà de taverna, forn i soc àrab amb teteria, on es podrà gaudir de la gastronomia més autèntica. A més a més i com a novetat d’enguany, s’ha canviat la ubicació de la majoria dels estands de manera que la plaça del Castell acollirà un gran número de paradetes per tal de mantindre més distància entre ells.

 

Segons el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, «és una alegria poder celebrar aquesta XXIII edició per revitalitzar el centre històric de la nostra localitat». «A poc a poc, tornem a la normalitat, sempre sense oblidar-nos que la COVID 19 encara està present i per això,  aquest esdeveniment se celebra mantenint mesures per garantir la seguretat dels visitants com el sentit únic de l’itinerari, les mascaretes i el gel hidroalcohòlic», ha afegit Mora.

 

A més, aquest mercat estarà amenitzat amb música d’època, les mil danses de l’edat mitjana, personatges itinerants i actuacions especials. Els més xicotets podran gaudir d’un àrea infantil amb jocs de taula de l’edat mitjana, carrusel de cadires i la nòria medieval així com realitzar diferents tallers en la Caseta Infantil. A més, com és tradició, les capitanies Mora i Cristiana realitzaran les seues particulars «entraetes», en aquesta ocasió, Kelvies i Maseros, que han prorrogat la seua capitania al no poder celebrar-se per la pandèmia de la COVID 19.

 

Enguany, com a novetat, es realitzaran visites teatralitzades per Manises a càrrec de l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises en col·laboració amb l’Ajuntament de Manises i visites a l’església de Sant Joan Baptista. A més a més, el Museu de Ceràmica de Manises estarà obert per a tots els visitants.

 

Per últim, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises instal·larà durant els tres dies un Punt Violeta, a la plaça del Castell, un espai la finalitat del qual és conscienciar, previndre i gaudir la festa davall el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista.