Manises passarà de 4 a 3 escoles infantils per al curs 2020/2021

L’Ajuntament de Manises ha pres la decisió de revisar el servei d’escoles infantils per tal d’adaptar-lo a les necessitats de la població actual i per eixe motiu, la localitat comptarà a partir del curs que ve amb 3 escoles infantils. L’excés de vacants al curs actual i la previsió de descens de natalitat han sigut els principals motius per dur endavant aquesta mesura.

L’escola infantil que deixarà de donar el servei en el proper curs serà «El Molí» per ser l’edifici de major antiguitat de les quals existeixen a dia de hui a la localitat i per ser el que registra el menor número de places.

Segons les dades presentades des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Manises, en l’actualitat s’oferixen 398 places i en queden 35 vacants entre els cursos de 1-2 i de 2-3 anys i amb la previsió estimada del padró per al proper curs, després de prendre aquesta mesura, encara en sobrarien places lliures.

Els 16 alumnes entre 1 i 2 anys que estan en aquest centre seran reubicats a altres escoles municipals on existeixen places de sobra, mentre que els 51 alumnes de 2-3 anys finalitzaran la seua estància a l’escola infantil aquest curs.

Cal destacar que les dades oferides pel padró municipal són de 226 xiquets empadronats nascuts a l’any 2019, un acusat descens de natalitat que provoca consequentment la baixada en la previsió de places a les escoles infantils municipals.

En un futur, si la tendència de la natalitat canviarà en sentit ascendent, es tornaria a obrir de nou i sense cap dilació una escola infantil per tal de cobrir amb les necessitats de la població.

Amparo Martínez, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises (APM- Compromís), ha explicat que el motiu principal d’aquesta iniciativa és la falta d’alumnat previst per al proper curs escolar 2020/2021. A més, «garantim que amb aquesta reducció, cap xiquet o xiqueta de Manises que sol·licite plaça en període ordinari es quedarà sense lloc ja que la resta d’escoles infantils tenen places suficients per cobrir les necessitats actuals i futures de la ciutat».

S’ha realitzat tant una reunió amb els portaveus dels grups municipals com amb les educadores i altra amb els pares i les mares dels alumnes del centre on es va explicar la situació en què es troba l’escola i les solucions que s’oferien per als seus fills i filles remarcant que l’educació és una prioritat de l’actual equip de govern.

Hem de recordar que Manises a més compta amb una escola infantil el titular de la qual és la Conselleria, l’escola «Príncipe Valiente», que ofereix 39 places de 1-2 anys i 80 places de 2-3 anys, la qual cosa complementa l’oferta municipal.