Manises programa nombrosos actes entorn el 8M

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el pròxim 8 de març, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises ha organitzat diverses activitats per reivindicar el respecte i els drets socials de totes les dones. La regidora d’Igualtat i Diversitat Sexual de l’Ajuntament de Manises, Maria Irene Camps (Podemos), ha volgut destacar “la importància de reclamar un dia en què es reconeix a totes les dones i la seua lluita per la integració igualitària en nostra societat”.

Les activitats arranquen ja aquest mes de febrer amb el taller “8 de març, Dia Internacional de les Dones. Imprescindibles per a la Pau”, dirigit a l’alumnat dels IES i, que es realitzarà a la Casa Violeta en horari escolar. Es tracta d’una mostra organitzada per Casa Violeta amb la col·laboració d’ACNUR, en la qual, podrem trobar imatges de dones africanes en situacions quotidianes per tal de poder abastar tot tipus d’àmbits que conformen la vida de les persones, per treballar i integrar la igualtat de drets.

Diumenge 1 de març tindrà lloc la V Marxa “Dia Internacional de les Dones”, que eixirà des de la Casa Violeta a les 10.30 hores i anirà recorrent els diferents carrers del municipi. El mateix dia, a les 11.30 hores, està programada al parc Els Filtres una màster class de zumba. Les inscripcions per a la marxa poden fer-se ja a través del següent enllaç http://bit.ly/Marxa2020 i, a més a més, el dia de la marxa abans de començar aquesta, també existirà la possibilitat de fer un donatiu de manera presencial i aconseguir una samarreta. Tota la quantia recaptada durant la jornada anirà destinada a una associació per a dones esportistes, concretament «Nosotras Deportistas», les quals dedicaran els diners arreplegats al foment d’iiniciatives esportives a la nostra localitat.

Dimarts 3 de març podrem assistir a una conferència a càrrec d’Albert Millet, membre de l’equip tècnic d’ACNUR, a la Casa Violeta a les 12 hores. Dimecres 4 de març es realitzarà un Club de Lectura: “Història de dones”, a càrrec de Berta Fabra, a la Casa Violeta a les 18 hores (places limitades, inscripcions a partir del 24 de febrer presencialment a Casa Violeta de 9 a 14 h, per telèfon al 961 54 51 16 ext.9031 o per mail a igualdad@manises.es).

Per al dijous 5 de març està programada una classe de biodansa “Bodyfulness” a càrrec d’Antonia Sajardo, també a la Casa Violeta a les 18.30 hores (places limitades, inscripcions presencialment a Casa Violeta en horari de 9 a 14 h a partir del 26 de febrer, per telèfon al 961 54 51 16 ext. 9031 o per mail a igualdad@manises.es)

Divendres 6 de març està previst que es realitze un dels actes bandera de la setmana, la lectura del manifest del 8 de març, que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Manises a les 12 hores. El mateix dia, podrem assistir a una representació teatral a l’Auditori Germanies a les 19.30 hores amb títol “Caminando”, a càrrec de Sororidad Teatro (entrada gratuïta amb invitació, punts de recollida a la Casa Violeta, Casa de Cultura i Auditori Germanies). També hi haurà un acte organitzat per la Regidoria de Joventut: “Nit d’artistes. Temàtica: Feminisme”, a la Casa de Cultura de Manises a les 22 hores. Les inscripcions es poden realitzar al Centre Juvenil Barri Sant Francesc “Les Simetes” o al mail cjbsfrancesc@gmail.com. En l’activitat poden participar joves d’entre 12 i 30 anys i està dirigida a públic de totes les edats.


Per tancar el calendari d’actes, dissabte 7 de març s’ha programat un visionat i posterior debat de curts per la Igualtat, a càrrec de Paqui García (Associació per la Coeducació), que se celebrarà a l’Auditori Germanies a les 18.30 hores (entrada gratuïta). Amb aquestes activitats, el consistori busca una vegada més mostrar el seu ferm compromís amb la participació ciutadana, la sensibilització i formació en matèria d’igualtat de gènere i l’apoderament de la dona en totes les esferes socials.

Des de fa quasi dos anys, Casa Violeta és un espai destinat a la transformació de les relacions de desigualtat de gènere existents entre la ciutadania i des del qual es promou la participació i presència de les dones en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi. El departament d’Igualtat fa una gran tasca d’atenció, formació i assessorament durant tot l’any atenent les necessitats de nombroses dones. Cal recordar que tots els divendres, sempre amb cita prèvia, s’ofereix també un servei específic d’assessorament legal per a dones.