Manises reforça la neteja dels seus carrers per a frenar el COVID19 amb tractors agrícoles

Una de les mesures específiques que l’Ajuntament de Manises ha pres per a fer front a la crisi sanitària del COVID 19 en el municipi ha sigut la posada en marxa de neteges i desinfeccions exhaustives diàries amb un producte clorat per tots els carrers del municipi.

Aquestes tasques estan centrades principalment a desinfectar tant mobiliari urbà com carrers, places i espais públics a l’aire lliure i, sobretot, entorns d’edificis on es pot concentrar ara un major nombre de persones com a centres de salut o zones comercials com a farmàcies, mercats i supermercats.

Des de hui, a més, s’ha reforçat la neteja diària a pressió que es va començar a fer-se des de l’inici d’aquesta crisi sanitària, amb la incorporació de tractors agrícoles que també desinfecten altres zones de la localitat.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader (PODEMOS), ha destacat que “des d’aquesta regidoria estem treballant amb tots els mitjans disponibles per a lluitar contra aquesta crisi sanitària i tindre les millors condicions de salubritat en el municipi”, a més “vull mostrar un agraïment especial a les persones que diària i eficaçment realitzen aquests serveis als nostres carrers”.

Les labors de neteja es realitzen amb personal d’FCC que s’ha dividit en dos grups de treball i que a més de netejar zones urbanes de la localitat també s’encarreguen de la neteja d’alguns edificis municipals per a deixar-los totalment desinfectats a causa del trànsit de gent.

Quant a la recollida de fem, es realitza amb la mateixa periodicitat que abans de l’arribada del Coronavirus, tant el reciclatge com el fem orgànic. És recomanable ara no deixar andròmines voluminoses en els contenidors sense previ avís al 900 502 767 per a no copar els contenidors habituals. D’altra banda, els ecoparcs tant mòbils com fixos també es troben tancats en aquests moments.

Finalment, cal recordar que les accions dutes a terme pel consistori maniser en matèria de neteja, també s’han vist reforçades aquests dies per la Unitat Militar d’Emergències (UME).