Manises se solidaritza amb els ajuntaments denunciats per exhibir la bandera republicana

L’Ajuntament de Manises va aprovar, a la sessió plenària que va tindre lloc  ahir, 27 d’abril, una moció per tal de mostrar la seua solidaritat i suport a tots els ajuntaments denunciats per l’exhibició de la bandera republicana el passat 14 d’abril como va ser Paiporta o Xirivella.

A més a més, el consistori ha decidit exigir a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana la immediata retirada de les denúncies presentades contra aquestos ajuntaments i remetre el present acord a la Delegació del Govern i els ajuntaments denunciats.

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió des del convenciment que en aquests temps no cap la penalització de la manifestació pública de símbols que reflecteixen el respecte al passat i la reivindicació d’un futur diferent.

Segons es va fer constar al Ple d’ahir, el passat 10 d’abril, la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana va remetre un escrit als ajuntaments en relació a la celebració de l’aniversari de la proclamació de la II República, i l’exhibició de “otras banderas y enseñas”.

Per a l’Ajuntament de Manises, “és evident que després de l’eufemisme, l’única cosa que es pretén amb dit escrit és perseguir i penalitzar l’exhibició pública de símbols que, com la bandera republicana, s’allunyen de la ideologia del pensament únic que des del Govern de la Nació es pretén imposar manu militari”.

Des del consistori de Manises es considera que “la mera exhibició festiva de la bandera republicana com a mostra del record d’una fase de la nostra història que va intentar asseure les bases per a un desenvolupament social igualitari, trencant amb el caciquisme i les desigualtats que s’encebaven especialment amb els sectors més desfavorits, i que es va frustrar per la intervenció armada de part de l’exèrcit, no pot ser vista amb rebuig més que pels qui valoren positivament aquesta intervenció”.

A més a més, “el to amenaçador que impregna l’ofici, i les mesures adoptades amb posterioritat a la seua emissió, no poden entendre’s més que com un intent de subjugar a les corporacions que no combreguen amb la ideologia partidista que pretén defensar la Delegació, ja que es tracta d’açò. No estem davant mesures que pretenguen defensar l’estabilitat pressupostària, un determinat mapa de competències, o qualsevol altre incompliment formal. Es tracta d’imposar una ideologia utilitzant totes les armes al seu abast, inclosa l’amenaça d’acudir directament a la via judicial obviant les normes més elementals del procediment que les que la Delegació hauria de ser el primer garant”, van explicar ahir al Ple de l’Ajuntament.

Ahir al ple, també es va explicar que en cap moment els consistoris que han pres aquesta mesura han llevat la bandera de l’estat, ni han canviat o substituït una bandera per altra, ni han afegit un masteler per tal de penjar altra bandera.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *