Manises se suma com a soci a dos projectes europeus

L’Ajuntament de Manises se suma com a soci a dos projectes europeus que es desenvoluparan durant dos anys i que tractaran la promoció cultural i la integració de persones immigrants.

 

L’alcalde de Manises i responsable de Projectes Europeus, Jesús Borràs, ha destacat la importància de participar en aquests projectes europeus “que  serviran per a situar Manises a nivell internacional, una actuació més per mirar a Europa com a un punt de referència”.

 

El primer dels projectes, denominat ThisPlaced, s’emmarca dins de Creative Europe Programme (CEP) i té un pressupost total de prop de 200.000 euros. El seu objectiu és redescobrir els paisatges i la identitat de les regions culturals perifèriques de la Unió Europea. Està liderat per la Fondazione Marche Cultura d’Itàlia i són socis, a banda de l’Ajuntament de Manises, la Fundació Cultura Nova de Sèrbia i la Fundació Ochrony Krojobrazu de Polònia.

 

Entre els objectius del projecte es troba establir una xarxa transnacional per a la creació de metodologies comunes de promoció cultural; una reforma col·laborativa d’identitats regionals a través d’iniciatives participatives i una formació transnacional; la cocreació i circulació d’imagineria cultural, creativa i artística amb residències artístiques, i el Festival de Desplaçats.

 

L’altre projecte s’engloba dins del programa Erasmus+ i s’anomena Take action in integration. Té un pressupost de 60.000 euros i està liderat per Fundacja Cooperacja de Polònia amb la col·laboració de Eurospeak Limited d’Irlanda i Tou.Play d’Itàlia, a més de Manises.

 

Aquesta iniciativa tracta de combatre la discriminació dels grups minoritaris més perjudicats per la immigració millorant les habilitats del personal docent de persones adultes amb l’objectiu de reduir la discriminació i qualsevol conducta contrària als drets humans.

 

Aquests dos projectes en què l’Ajuntament de Manises participa com a soci se sumen a UParticipate, liderat pel consistori maniser i que disposa d’un pressupost de 148.000 euros per tal d’actuar a afavorir la inclusió de les minories ètniques.