Manises signa un conveni per a millorar la vida de les colònies felines

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Manises ha signat un conveni de col·laboració amb l’associació Projecte Animalista Manises (PAM) amb la finalitat de millorar la vida de les colònies felines maniseras.

 

Aquest conveni pretén principalment portar un control de les colònies felines de la localitat respecte a la seua població, alimentació, supervisió de les colònies de gats urbans i el seu estat sanitari. A més, està dins de les mesures a prendre segons el pla municipal felí, que es va consensuar fa unes setmanes amb la PAM.

 

Segons paraules d’Irene Camps Soriano (Podemos Manises), regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Manises, “amb la finalitat de millorar el benestar de les colònies felines, hem signat aquest compromís amb Projecte Animalista Manises, associació que porta anys realitzant una gran labor pels animals en el nostre municipi».

 

L’Ajuntament de Manises acreditarà a persones com a alimentadores que seran les encarregades de dur a terme les principals tasques i realitzaran activitats incloses en el Pla Colonial Felí amb la finalitat d’evitar l’abandó de gats i promocionar les adopcions. En concret, formarà a les persones alimentadores voluntàries del municipi que seran acreditades pel departament de Benestar Animal.

 

D’altra banda, l’associació Projecte Animalista Manises es compromet a alimentar, i col·laborar en la supervisió i control del cens de les colònies felines, sent aquest cens propietat de l’Ajuntament i, aquest últim, actuarà sobre les colònies realitzant l’esterilització mitjançant el sistema CES (Captura, Esterilització i Solta), supervisió sanitària i el cens de les colònies felines de manera progressiva.