Manises suspén les seues festes de juliol

L’Ajuntament de Manises es va reunir ahir de manera telemàtica amb les principals associacions festeres de la ciutat per tal de prendre una decisió al voltant de les festes patronals, les festes de Moros i Cristians i les Falles. Els dos primers col·lectius, de manera voluntària i altruista, van decidir donar la subvenció o part de la mateixa a despeses que puguen sorgir davant l’actual pandèmia sanitària.

Quant a la reunió amb la Clavaria de les Santes Justa i Rufina, la decisió final ha sigut suspendre les festes patronals per una qüestió, sobretot, de responsabilitat social. L’Ajuntament abonarà la part de la subvenció ja invertida en la compra de ceràmica per a la Cavalcada de la Ceràmica, treball que des de la Clavaria comença a fer-se des de principi d’any, per poder estar tot a punt per al 18 de juliol. La subvenció restant, serà donada a l’Ajuntament per a despeses relacionades amb la crisi sanitària del COVID19 com poden ser la compra de material de protecció o les ajudes socials.

Per la seua part, les comparses de Moros i Cristians de Manises han decidit també suspendre les festes de juliol i rebutjar la totalitat de la subvenció d’aquest 2020 en favor de les despeses que puguen sorgir a causa del Coronavirus. En aquest cas, la situació és diferent a la de la Clavaria degut a que el col·lectiu dels Moros i Cristians encara no han realitzat cap desemborsament per a les festes d’enguany i per tant, no poden justificar-ne cap.

Finalment, en la reunió mantinguda amb les Falles de Manises, es van aclarir certes qüestions, sobretot, relacionades amb la subvenció, la qual s’abonarà íntegrament perquè totes les despeses estaven fets i es podran justificar sense problema. A més, el consistori maniser, va oferir la possibilitat de cedir un local a les falles que no tenen opció de guardar el monument faller. En tot moment es va traslladar a la família fallera que es donaria suport a la decisió que prengueren, sempre que estiguera dins de la legalitat exigida per les circumstàncies actuals.

Una vegada finalitzada la reunió amb l’alcalde i el regidor de Festes, i després de parlar els 11 presidents i el president de Junta Local Fallera, apareixia en les seues xarxes socials anunciada la seua decisió sobre donar per finalitzat l’exercici faller de 2019/2020 i posposar la celebració de la setmana fallera en 2021.

Tant l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, com el regidor de Festes de l’Ajuntament de Manises, Carles López, presents a la reunió virtual volen agrair especialment la solidaritat i comprensió dels festers i festeres front a la delicada situació que estem vivint en l’actualitat.