Maria Josep Amigó: «L’aprovació de la Llei de l’Horta Valenciana obri una nova etapa de responsabilitat i modernitat»

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s’ha mostrat «especialment satisfeta» per l’aprovació de la Llei de l’Horta Valenciana, després de que les Corts Valencianes hagen donat llum verda, aquest dijous, a la normativa que recull el Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València (PATH), 17 anys després de que la plataforma ciutadana Per l’Horta presentara la primera Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en el parlament autonòmic amb el suport de 118.000 signatures.

Maria Josep Amigó, filla d’agricultors compromesos amb l’horta, considera aquesta «una data memorable per a tota aquella gent que ens estimem i ens sentim orgullosos de l’horta valenciana». Tal i com ha recordat la vicepresidenta, aquesta normativa, una vegada entre en vigor, «afavorirà el procés d’ordenació, recuperació, protecció i dinamització de l’Horta de València, determinant per al progrés econòmic, millorar la qualitat de vida de la ciutadania i la gestió sostenible de l’àrea metropolitana».

La llei contempla, a més, la creació d’una marca diferenciada per al producte de l’horta valenciana, així com assessorament i formació en màrqueting i comercialització per tal de millorar la rendibilitat dels negocis agraris.

Com a vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha considerat aquesta llei «transcendental», especialment «per poder establir les condicions que facen possible la seua protecció i el fet de mantenir l’horta viva als municipis de les comarques valencianes».

Maria Josep Amigó ha tingut ocasió de seguir al debat de Les Corts des de la tribuna de convidats, junt a diversos representants del sector agrari i altres personalitats de la vida pública valenciana. Després de l’aprovació de la Llei de l’Horta Valenciana ha considerat que aquesta «obri una nova etapa perquè l’horta siga referent en qualsevol societat avançada, moderna i responsable», a més de defensar que la nova llei «respon a una demanda social de revitalització de l’horta com a espai productiu» i que el seu objectiu rau en «garantir la supervivència de l’horta».

En última instància, la vicepresidenta ha incidit en que a través de l’aprovació d’aquesta llei «s’estableixen noves mesures perquè no es repetisca una voràgine especulativa com la que ha afectat el nostre territori, en general, i la nostra horta, en particular», ha conclòs.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *