Marzà: «Paiporta és un exemple de la bona acollida que està tenint el recorregut del Bus de la Llengua»

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha visitat el Bus de la Llengua al municipi de Paiporta. També han participat el regidor d’Educació, Toni Torreño, i membres de l’equip de govern de la localitat.

Marzà ha declarat que «Paiporta és un exemple més de la gran participació i el contacte tan proper que està tenint el Bus de la llengua en les diverses localitats valencianes».
Més de 400 alumnes de 5 centres educatius de la localitat gaudiran dels tallers, els jocs i les activitats durant la visita del bus a Paiporta.

El Bus de la Llengua farà parada a la plaça Major de Paiporta durant els dies 25 i 29 de maig. Comptarà amb la visita de 90 alumnes del centre La Inmaculada, 82 alumnes de l’IES La Sènia, 50 del CEIP Jaume I, 160 del CEIP L’Horta i uns 60 alumnes del CEIP Ausiàs March. També reservarà un espai per a les visites del públic general, el divendres 25 de 13 a 17 hores i el dimarts 29 a partir de les 14 hores.

Els dies 26 i 28 de maig el bus visitarà el veïnat de Picanya i el dia 30 farà cap a Sedaví.
«El Bus de la llengua és un dels instruments fonamentals de promoció de la llengua, que viatja de poble a poble i de ciutat a ciutat connectant i construint mil ponts entre els municipis i entre la ciutadania valenciana», ha explicat el conseller.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afegit que «és fonamental celebrar aquest tipus d’actes per a posar en valor el valencià». Per a la dirigent paiportina, «la llengua que no s’usa acaba perdent-se, i volem donar-li vida al valencià per a que això no passe».

Tota la informació referent al Bus de la llengua es recull en la web de «Sempre teua. La teua llengua», on es poden consultar els itineraris, el mapa interactiu, la informació dels tallers i un diari de bitàcola.

Itinerari del bus
Està previst que el Bus de la Llengua recórrega més de 100 municipis valencians. La campanya va arrancar a principis de març a la ciutat de Castelló en el marc de les festes de La Magdalena. Tot seguit, va visitar la ciutat de València durant la setmana fallera i aquests últims mesos ha recorregut diverses localitats de les comarques de València.
El 20 de juny viatjarà fins la ciutat d’Alacant per celebrar les Fogueres de Sant Joan en la capital de l’Alacantí i aquest estiu farà parada a Elx en el context de celebracions del Misteri d’Elx.

El Bus de la Llengua viatja als municipis, els centres comercials, els centres educatius i les universitats per connectar tota la ciutadania valenciana al voltant de la llengua. Compta amb dues monitores encarregades de realitzar diversos tallers, jocs i concursos per a totes les edats, que milloren l’aprenentatge i la familiarització de la llengua amb l’objectiu d’arribar a tot el ventall de la població valenciana.

«Sempre teua. La teua llengua»
El bus forma part de «Sempre teua. La teua llengua», la campanya de promoció de la llengua de la Conselleria d’Educació, que té com a objectiu incrementar l’ús social del valencià apostant per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors per a assolir l’equitat lingüística.

Es va presentar el 26 de setembre amb una campanya en positiu que treballa les actituds i les emocions. En aquesta segona etapa de la campanya, el bus és la peça protagonista que transporta la llengua als municipis perquè la població valenciana puga utilitzar-la d’una manera lúdica i festiva.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *