Massamagrell acollirà aquest cap de setmana la Trobada d’Escoles en Valencià de la Comarca Horta Nord

Les Trobades d’Escoles en Valencià celebren enguany la seua 32a edició i Massamagrell serà el municipi on se celebrarà la Trobada de la Comarca de l’Horta Nord, que se celebrarà aquest diumenge 7 d’abril.

El lema triat en aquesta edició és “Som i serem paraules”. Un eslògan en homenatge al conegut diccionari blanc i blau del lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer Pastor publicat fa més de 50 anys i que va recuperar el valencià genuí que havia caigut en desús.

Els centres educatius, entitats, administracions de les 22 localitats de la comarca, a més d’Escola Valenciana organitzaran cercaviles, concursos, tallers, espectacles o exposicions dirigides a professores, professors, xiquetes, xiquets, mares i pares.

Aquesta Trobada donarà inici a les 10:30 hores amb dos cercaviles que eixiran dels col·legis públics Sant Joan Evangelista i Verge del Rosari fins a arribar a la Plaça de la Constitució on estaran situades totes les altres activitats.

Des de fa unes setmanes i al llarg d’esta els centres escolars han estat realitzant actes relacionades amb la Trobada. El divendres passat es va inaugurar l’exposició en el Centre Cultural i es va fer un homenatge al Grup Musical Besugo pels seus més de 20 anys cantant en valencià i a Joan Lluís Sanxis Forriols pel seu activisme en la recuperació del valencià. Aquesta nit a les 22:30 hores en la Plaça de la Constitució tindrà lloc La

Gira d’Escola Valenciana, un concert jove amb l’actuació dels grups Besugo, X-Fanekaes i Albuferians. I demà a les 18:00 hores en el Centre Cultural es donaran els premis del sambori comarcal amb l’actuació de Marcel el Marcià.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *