Massamagrell se suma a la commemoració del Dia de la Memòria Democràtica

La Comunitat Valenciana ha triat per a la commemoració del Dia de la Memòria Democràtica el 28 de març, data en la qual el poeta alacantí Miguel Hernández va morir en una presó franquista després de la Guerra Civil.

Sent el primer any que se celebra aquest dia en la comunitat, l’Ajuntament de Massamagrell s’ha volgut sumar a la celebració, i ahir dimecres al matí alguns membres de l’Equip de Govern van fer una ofrena floral en el cementeri del municipi on es troba el monòlit en record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura.
En el ple celebrat a la vesprada, es va guardar un minut de silenci i el mateix Equip de Govern va presentar una moció conjunta per a adherir-se a la querella 4591-10 del jutjat nº 1 de Buenos Aires, Argentina, sent aprovada amb els vots a favor de Compromís, PSOE, Empoderem i Esquerra Unida, mentre que Partit Popular, Ciutadans i Veïns per Massamagrell es van abstenir.

“Estic molt orgullosa de com estem treballant des de l’Equip de Govern en aspectes sobre memòria històrica, ja que per primera vegada l’ajuntament està esforçant-se en la reparació de la memòria dels nostres veïns i veïnes” ha assegurat la regidora de Memòria Històrica, Carmen Gurillo.

“Des de Massamagrell hem volgut sumar-nos a la celebració del Dia de la Memòria Democràtica i fer el nostre propi homenatge a les víctimes del nostre poble que van patir els efectes de la Guerra Civil i de la Dictadura” ha comentat l’alcalde, Pep Galarza.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *