Massanassa recupera la Festa de Sant Antoni d’Abad

Massanassa recupera la Festa de Sant Antoni d’Abad, patró dels animals, este cap de setmana, després de la seua suspensió en 2021 a causa de la pandèmia per la Covid-19. A pesar que la seua commemoració estava planejada per a el mes de gener passat amb motiu de la seua festivitat, des de l’entitat local es va decidir posposar la programació per l’alta incidència acumulada de casos que es va tindre després de les festes nadalenques.

 

Un acte organitzat per la Penya El Carro de la localitat, l’inici de la celebració serà el dissabte 12 de febrer a la 13:00 hores, amb el recorregut dels cavalls i l’entrada dels pins per a realitzar la foguera que tindrà lloc el mateix dia a les 20:00 hores després de la Missa en honor al Sant en la Parròquia Sant Pere Apòstol.

 

El diumenge 13 de febrer a les 11:00 hores serà la concentració dels animals en la Partida del Divendres i es farà el recorregut pel municipi fins a finalitzar a les 12:00 hores en la Plaça Regne de València per a beneir a les mascotes.

 

“A causa de la Covid-19, enguany no es farà la tradicional xocolatada de la Penya. És un acte que ja va tenint un arrelament al nostre poble que hem hagut de paralitzar per prevenció i seguretat dels nostres veïns i veïnes, però enguany la reprenem amb il·lusió i d’una manera prudent”, expressa Paco Comes, alcalde de Massanassa.

 

Afegeix, a més, l’agraïment a tota la població per la seua compressió davant la suspensió dels actes durant la pandèmia, així com a la Penya El Carro perquè “gràcies al seu treball i organització fan açò possible”.

 

En la jornada participarà el grup A Quatre Quaranta, de Massanassa, per a amenitzar els recorreguts amb les seues melodies a base de la dolçaina i el tabal. Així mateix, s’ha establit un recorregut segur amb l’objectiu de protegir els animals amb corts de circulació als carrers del municipi durant el camí de les mascotes cap a la seua benedicció.