Meliana acull del 14 al 23 de febrer nombroses activitats culturals al voltant de la rehabilitació del palauet de Nolla

Al llarg de la primera quinzena de febrer finalitzaran les obres de la primera fase de rehabilitació del palauet de Nolla de Meliana. Tras un llarg procés es posa en valor l’emblemàtic edifici que durant dècades va viure abandonat i va patir nombrosos espolis.

Per a donar a conèixer totes les obres de rehabilitació que s’han fet al Palauet i donar a conèixer els seus nous usos, l’Ajuntament ha organitzat diferents activitats que començaran aquest mes de febrer. En concret, el divendres 14 de febrer, a l’Institut Municipal de Cultura, serà la inauguració de l’exposició fotogràfica sobre el procés de rehabilitació i en l’acte mateix es lliuraran els premis del concurs de microrelats #NollaStories. Des d’aquest mateix dia també es podrà vore als carrers la instal·lació de diferents lones que reflectiran el mosaic interior d’alguns edificis i cases de Meliana. Tant l’exposició com la instal·lació es podran visitar fins el diumenge 23 de febrer. El divendres 21 de febrer es presentaran els dos audiovisuals elaborats per a l’ocasió, un sobre el context històric del palauet i l’altre sobre la seua rehabilitació. Tots aquests materials formaran part posteriorment de l’espai expositiu que hi haurà al palauet en ser obert al públic a la primavera.

Planta baixa

Properament i per primera volta en dècades, l’edifici estarà obert al públic de manera continuada, en un primer moment, la planta baixa. Després de finalitzar la segona fase de rehabilitació s’obrirà també la planta superior. En la intervenció actual (planta baixa, façanes i entorn) s’ha invertir  600.000 € i s’ha pogut realitzar gràcies als fons europeus FEDER -el 50% del cost- gestionats des de Presidència de la Generalitat Valenciana i que l’Ajuntament ha completat amb fons propis i fons de la Diputació de València.

S’ha actuat en els forjats de la cambra i la primera planta i en les façanes est i sud, però principalment en tota la part davantera de la primera planta, on s’han fet intervencions en els sostres, els mosaics, les pintures i les guixeries de decoració, a més de la fusteria exterior de tot l’edifici. “Prèviament a l’obertura que -com diu l’alcalde Josep Riera serà tot un esdeveniment en si mateix, hem preparat diverses actuacions perquè els melianers i les melianeres, però també tota la gent interessada en aquest patrimoni de l’horta que és el mosaic Nolla, puguen acostar-se i conéixer el seu valor i el procés de la rehabilitació.”