Meliana, centre d’atenció gastronòmica del 18 al 24 de febrer

Meliana compta amb un gran potencial que el seu Ajuntament vol posar en valor. Gastronomia i horta es donen la mà per segon any consecutiu. ‘Menja’t Meliana’ torna al municipi del 18 al 24 de febrer. Es tracten d’unes jornades on els restaurants de la localitat ofereixen menús tancats a molt bon preu i a més donant especial importància al producte de temporada de la població: carxofa o carabassa.

Entorn a les jornades també es realitzaran xarrades sobre la importància de la alimentació sana i la necessitat de consumir productes de temporada. A més aquest any i com a novetat, a la setmana gastronòmica s’uneix un factor molt destacat: el dilluns 25 de febrer tindrà lloc el primer Concurs Professional de Paella de Fetge de Bou i Postres de Cacau del Collaret.

Segons ha explicat la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, “la setmana gastronòmica està molt vinculada a la marca Productes Horta de Meliana i als productes de temporada, que tindran una presència destacada en els diferents menús”. Si l’any passat van ser huit els restaurants del municipi que van participar, enguany en seran deu: El Racó, Café el Gurugú, Restaurant Avinguda, El Pito I, Mamma Pomodoro, Barraca Toni Montoliu i, al nucli rural de Roca, Ca Pepico, Ca Xoret, Napicol i El Baret de Roca. Així, detalla la regidora, “durant tota la setmana hi haurà menús especials i, en finalitzar, entre totes les persones que participen de Menja’t Meliana se sortejaran 10 dinars o sopars”, un en cada restaurant participant, per a dos persones per un valor de 50 €.

D’altra banda, i com a novetat en esta edició s’afig al projecte la celebració del primer Concurs Professional de Paella de Fetge de Bou i Postres de Cacau del Collaret, en què participaran 20 restaurants de renom de diferents comarques. Martí comenta, en referència al plat triat, “la paella de fetge de bou era un plat típic de l’hivern a l’Horta Nord entre la gent del camp. De fet, era típic celebrar un dinar amb aquesta paella en finalitzar les faenes de la temporada que es feien ‘a tornes’, és a dir ajudant-se els llauradors de les alqueries pròximes els uns als altres”. Pel que fa a les postres, el cacau del collaret també era un producte típic de l’hivern molt valorat a la comarca. El concurs de paella tindrà un primer premi de 1.000 € i un segon i un tercer de 750 € i de 500 €, respectivament. En les postres, seran de 500 €, 250 € i 150 €.

Finalment, l’alcalde Josep Riera destaca: “Hem apostat per potenciar un dels nostres sectors importants, com és la restauració a Meliana, amb la finalitat que també siga un dels nostres valors en una futura oferta turística, juntament amb l’entorn de l’horta o el patrimoni arquitectònic i cultural, en el nostre cas molt vinculat al patrimoni del mosaic Nolla i del palauet del mateix nom ”. L’alcalde ha recordat que Meliana participa del Pla de dinamització i governança turística de la Mancomunitat del Carraixet. A mitjà termini, conclou l’alcalde “seria important que aquestes iniciatives es pogueren fer en l’àmbit territorial del pla turístic”.

Per a aquesta edició es torna a comptar amb el patrocini de Cervesa Túria i la DO Vins de València, a més de l’empresa d’orxata Panach i les empreses de fruita i verdura Peris i Ecoama. I, en l’organització del concurs, col3labora Paco Gimeno del restaurant El Racó de Meliana.

Tota la informació es pot trobar en l’enllaç www.melianabonlloc.com

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *