Meliana prepara la seua gran cita gastronòmica

Meliana prepara la seua gran cita amb la gatronomía local en la «II EDICIÓ DE MENJA’T MELIANA», unes jornades que tenen com a protagonista absolut als productes de l’horta local i a la seua tradició culinària.

L’esdeveniment reunirà una dotzena de restaurants del municipi que elaboraran un menú expressament dissenyat per a aquestes jornades a un preu molt competitiu que s’anunciarà a la web de l’esdeveniment, des del 18 al 24 de febrer.

Productes de proximitat, de quilòmetre 0, per a una proposta gastronòmica d’altura que posarà en valor tant l’hostaleria local com la seua riquesa agrícola.

Organitza l’esdeveniment l’Ajuntament de Meliana a través de la Regidoria d’Agricultura amb la col·laboració del teixit hostaler local.

La nova edició part amb l’assignatura de superar els registres de l’anterior convocatòria, que van ser tot un èxit, superant les expectatives posades en aquesta iniciativa.

Els clients que van poder gaudir dels menús proposats es van explicar per centenars i l’esdeveniment va generar un important impacte econòmic per al poble.

Una importantíssima novetat en aquesta nova edició, serà la celebració del «I CONCURS DE PAELLA DE FETGE DE BOU», que tindrà lloc el dia 25 de febrer i en què participaran 20 restauradors de gran solvència gastronòmica, entre ells el Restaurant Bandoler de Còrdova, primer classificat en el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i al del Concurs Mundial de Paelles de Sueca. En la competició s’haurà de preparar aquest plat típic de l’Horta Nord i unes postres elaborat amb «Cacau de l’Collaret». S’estableixen tres premis per a cadascuna de les esmentades categories amb diploma acreditatiu i dotació econòmica.

A més d’això, el guanyador podrà participar en la gran cita amb la gastronomia de la Comunitat Valenciana «gastronomia 2019» realitzant un showcooking en nom del seu retaurante amb la paella de fetge de bou.

El Jurat, responsable de concedir els premis en litigi estarà compost per representants de l’Administració local i per professionals de la gastronomia valenciana, entre els quals es troben Quique Barella (President del Jurat), Maria José Martinez (Restaurant Llenç), Joan Clement ( investigador gastronòmic i formador del Cdt) o Sants Ruiz (Secretari de la DO Arròs València i periodista gastronòmic).

Els restaurants que competiran pels diferents premis són: Picanterra i La Mar Salà (Cullera), Miguel i Juani (l’Alcúdia), Bon Aire (Palmar), Gambrinus (Set Aigües), Casa Granero i La Garrofera (Serra) Asador l ‘ALFABEGA (Alginet), Avinguda 2.0 (Massamagrell), Bandoler (Còrdova), La Cigrona i + (València), Natzaret (Platja de Puçol), Tabick (Llombai), Bon Estar (València), El Rebost (Burjassot) i Ca Xoret, La Barraca de Montoliu, i el Racó (Meliana) i Randurias (Xérica).

El Racó col·labora en l’organització, de manera que no optarà al lliurament de premis.

El concurs començarà sobre les 11:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Meliana, per facilitar l’accés a l’esdeveniment de tota persona que desitge gaudir del mateix.

Al final de l’elaboració de les paelles s’oferiran a tots els visitants. Probablement en forma de degustació amb una beguda a un preu entre 1 i 1,5 euros, la qual cosa permetrà assaborir diversos arrossos durant la sessió. Una magnífica festa que posarà punt i final a la segones JORNADES GASTRONÒMIQUES.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *