Més de 23.000 persones faran les proves de coneixement de valencià adaptades a Europa

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), dependent de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha registrat un total de 23.184 matrícules per a poder fer les proves de coneixement de valencià que tindran lloc entre el 9 i el 30 de juny, per primera vegada adaptades completament al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECRL).

Segons el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, «estem molt contents de poder fer les primeres proves totalment adaptades al MECRL. Després d’incorporar progressivament els nous nivells, ara ens trobem amb l’antic mitjà, ara C1, un dels nivells que més matriculats ha tingut any rere any».

De la mateixa manera, Trenzano ha afegit que «recordem que l’adaptació suposa unes proves molt més comunicatives i que avaluaran millor els coneixements reals de la nostra llengua».

Amb la incorporació de les proves de la JQCV al Marc Europeu, en aquesta primera convocatòria de 2018 s’avaluen els nivells A2, B1 i C1, a més de les proves de coneixements específics. De manera que els nivells B2 i C2 s’avaluaran en la segona convocatòria.

Del total de matriculats, 1.551 es presenten a les proves del nivell A2; 2.552 al nivell B1, i 18.736 es presentaran a les proves del nivell C1. A més, 345 persones es presentaran a les proves de coneixements específics, 184 de les quals ho faran a les de Llenguatge Administratiu, 93 a Llenguatge als Mitjans de Comunicació, i 68 a Correcció de Textos.

Per localitats, el nombre més alt d’aspirants faran les proves a València, un total de 5.436, és a dir, el 23,4 % del nombre total de matriculats; seguits pels 1.857 matriculats a Alacant; 1.783 matriculats a Castelló; 1.581 a Torrent, i 1.249 a Elx.

Calendari de proves

En aquest primer període, totes les proves es faran el mes de juny. El dia 9 es farà la prova de certificació del nivell A2, la primera jornada del nivell C1 i el Certificat de Llenguatge Administratiu.

El dia 16 tindran lloc les proves de nivell B1 i el Certificat de Llenguatge als Mitjans de Comunicació. Finalment, el 30 de juny serà la segona jornada del C1 i el Certificat de Correcció de Textos.

Les proves de nivell A2, B1 i la primera jornada del C1 començaran a les 9.00 hores, i les proves dels certificats de capacitació tècnica començaran a les 9.30 hores. Pel que fa a la segona jornada del nivell C1, els aspirants seran convocats de manera personal amb indicació del dia i l’hora.

El segon període, en què es faran les proves dels nivells B2 i C2, tindrà el procés de matrícula obert des de l’1 fins al 15 de setembre.

Nous nivells

Amb la implantació del nou model, totes les persones aspirants a les proves de la JQCV s’examinaran de les quatre habilitats lingüístiques (comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i expressió i interacció orals), d’aquesta manera desapareixerà el caràcter excloent de la prova.

Cal recordar que, per primera vegada, l’Administració valenciana organitzarà proves del nivell B2 i registrarà i expedirà certificats del nivell A1. D’aquesta manera, el nivell B2 ompli el buit que suposava el salt des del nivell elemental al nivell mitjà i completa una oferta més àmplia i proporcionada de certificats.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *