Més de 600 ajudes directes de Serveis Socials de Catarroja durant la crisi del COVID19

L’Ajuntament de Catarroja mitjançant Serveis Socials ha gestionat vora 600 ajudes directes a les famílies de Catarroja a través dels diferents plans posats en marxa per a poder tirar una mà a les persones que ho necessiten. Un compromís amb les persones que s’ha visibilitzat en vals alimentaris, ajuda per a l’allotjament o per a cobrir un altre tipus de necessitats bàsiques. Un treball que és només una part d’un gran pla de recuperació que té previst posar l’Ajuntament per a pal·liar els efectes de la Pandèmia en el municipi i que veurà la llum en els pròxims dies.

Així doncs, seguint el cami marcat per la Generalitat Valenciana en la compensació del menjador escolar mitjançant vals per a canviar per aliments en la Cooperativa de Supermercats Consum, l’Ajuntament ha entregat aquests vals a 139 famílies de Catarroja. Uns xecs que han pogut canviar en aquests centres d’alimentació i que han suposat una inversió de 14.950 euros. Aquesta ajuda s’ha complementat a altres 16 families que no complien amb els requisits de menors al seu càrrec, però que igualment necessitaven protecció en aquest sentit.

L’apartat d’habitatge també ha estat cobert des de Serveis Socials de Catarroja. D’aquesta manera s’ha oferit un allotjament alternatiu a tres persones que així ho precisaven i s’ha brindat ajudes per a ús d’habitatge a 9, amb un cost de 3.305 euros.

Dins de les catalogades com a ajudes a famílies vulnerables s’han atés 138 peticions. D’igual manera, persones en situació de risc i vulnerabilitat que han acudit a serveis socials han sigut 280. Mentre que les ajudes directes per a necessitats bàsiques s’han concedit 93, per un valor de 29.833,29 euros.

A tots aquests serveis ha que afegir, les 33 persones majors ateses en el servei d’ajuda a domicili o les 15 beques de lactància atorgades durant aquest període.

Altres accions

D’altra banda, des de Benestar Social s’han posat en marxa diferents accions com el servei permanent d’atenció psicològica. També s’ha treballat intensament per a garantir l’atenció permanent a les víctimes de violència de gènere i realitzar seguiment a les famílies amb menors en risc.

En un altre àmbit, s’ha continuat, encara que de manera online, amb els programes Espai Barraques o l’Aula Sènior Online, amb una gran repercussió en el canal de Youtube Municipal, que ha experimentat un creixement de +1000% durant aquest període. Així mateix, des del mateix canal tindrà continuïtat una nova sessió de l’Escola de Feminisme, que tindrà lloc el dilluns 27 d’abril a les 18,30.