Més del 70% dels enquestats a Aldaia coneix la nova targeta de transport SUMA

L’ajuntament d’Aldaia va realitzar una consulta per tal de saber si la ciutadania coneixia ja les novetats de la nova targeta bo de transport SUMA, que va entrar en funcionament fa unes setmanes.

 

Vora un 35% dels enquestats afirma usar diàriament algun dels transports públics que connecten Aldaia amb la ciutat de València o altres poblacions pròximes, i de fet quasi la meitat ho fa de manera habitual, per tant, més d’un 80% és beneficiària del títol SUMA.

 

Per a l’alcalde, Guillermo Luján, “esta nova targeta és un gran avanç que equipara tarifariament als veïns i veïnes d’Aldaia amb la resta de la comarca i facilita la connexió entre els diferents mitjans de transport públic metropolità. Per això done les gràcies a totes les persones i col·lectius que conjuntament amb l’ajuntament i Generalitat han treballat per fer possible la posada en marxa d’esta targeta”.

 

Vora un 10% encara no coneixia que amb el nou bitllet tenim la possibilitat de fer transbordament entre dos transports diferents amb només un sol viatge. No obstant, més del 70% sí coneix l’estalvi que suposa esta unificació tarifària del nou Bo10 que és quasi del 50%. Pràcticament totes les persones enquestades la consideren una mesura positiva.

 

En esta línia, la regidora de Transport i Participació, Laura Delgado, anima a “provar els avantatges d’esta nova targeta que suposa fins a un 50% d’estalvi amb el nou bo10, i dona un salt de qualitat en el transport públic metropolità en una aposta per una mobilitat més sostenible”.

 

A més, també la gran majoria de la població aldaiera reconeix en esta consulta saber els punts de venda i recàrrega de la targeta SUMA, que serien quioscos, estancs adherits, estacions de Renfe i MetroValència.