Més del 90% considera necessari seguir prenent mesures preventives contra la COVID-19

L’Ajuntament d’Aldaia, dins l’àrea de Participació Ciutadana, ha impulsat una primera enquesta d’opinió entre la població per conéixer la situació després d’una pandèmia insòlita provocada per la COVID-19.

Entre les respostes destaca una amplíssima majoria que considera efectives les mesures implantades pel consistori, concretament el 90,5% de les persones que han participat. Seguidament, a la pregunta ‘Creu que en la nova normalitat hem de seguir prenent mesures preventives per a evitar el contagi del virus?’ el 97% ha respost afirmativament.

Pel que fa als servicis municipals que més s’han necessitat, entre els enquestats destaquen -per importància- en primer lloc els servicis administratius municipals, seguidament dels serveis aportats per Educació, Cultura, Joventut o Esports. El 15% dels casos ha necessitat dels servicis socials, el 14% a la Policia i el 9% a la brigada d’obres.
A l’hora d’avaluar el grau de satisfacció el 75,4% opina que ha sigut bona o molt bona; a un 14’9% li és indiferent i un 9,7% la qualifica de mal o molt mal.

Pel que fa a la informació, a la majoria de la població enquestada les novetats han arribat mitjançant servici de missatgeria de l’Ajuntament i a través de xarxes socials. En tercera posició pel ‘boca a boca’ entre veïns i veïnes, i per la web i app del consistori.

I econòmicament, fins un 37’4% dels participants asseguren trobar-se en una situació pitjor que abans de la pandèmia.

La regidora de l’àrea, Laura Delgado, assegura que “el desig de la regidoria de Govern Obert i Participació Ciutadana és conéixer de primera mà les inquietuds i sobretot les propostes dels nostres veïns i veïnes. Ara mateix disposen de les eines habituals i també de la bústia ciutadana, però a través d’estes enquestes ràpides -que es contesten en un parell de minuts i de manera molt senzilla- podem valorar a grans trets l’estat del poble d’Aldaia.”

Dades d’una quarantena en Aldaia
Més de la meitat dels participants són ciutadans d’entre 30 i 50 anys.
La convivència de la quarantena ha estat majoritàriament entre 2 i 4 persones en una mateixa llar.
La meitat dels enquestats aproximadament l’han passat amb menors a casa (entre 1 i 3). I un 9% dels casos amb persones depenents.

Tot i això el 61,6% dels enquestats assegura haver passat la quarantena bé o molt bé, i el 26,e9% mal o molt mal.