Miquel Verdeguer, regidor de Festes: “Estem preparant Nadal amb molta il·lusió perquè Catarroja no es quede sense la visita dels Reis Mags i el Pare Noel”

Com es presenta el Nadal 2020 a Catarroja?
Malgrat les circumstàncies estem intentant adaptar els actes a la situació sanitària i dins del que cap, hem programat les activitats segures, perquè tothom les gaudeixe, però sempre amb responsabilitat. A més, esperem que la gent s'ho passe el millor possible en aquest any tan complicat.
Quines activitats s'han programat? Visitaran el Pare Noel i els Reis Mags el municipi?  
Hem programat 7 campaments reals, on instal·larem la bústia reial, i aquests 7 campaments, estaran en 7 barris diferents cada dia des del 21 fins al dia 30 de desembre. Allà els xiquets i xiquetes del muncipi podran anar a tirar les seues cartes als Reis Mags. 
El dia 22 tindrem una visita molt especial, el Pare Noel arribarà a Catarroja i recorrerà els seus carrers en un cotxe descapotable per saludar els menuts que estiguen al carrer o als balcons de casa. Farem molt de soroll perquè la gent isca als balcons i no es perdan les salutacions del Pare Noel. Acabarem el Nadal amb la recepció el dia 5 dels Reis Mags al Teatre Auditori de Catarroja. Hem programat un xicotet espectacle que finalitzarà amb la visita reial. Hi haurà dos passes: un a les 12 del matí i un altre, a les 17 hores. Per participar-hi cal reservar entrada ja que l'aforament és limitat. El número de telèfon a què es pot telefonar des del dia 21 per fer la reserva és el 96 127 44 41. La capacitat per a cada sessió serà de 300 espectadors. 
Des de Joventut i dins de la programació que hem preparat per a la tardor-hivern tenim un parell de eixides que coincideixen amb les dates nadalenques i que encara tenen places lliures. Una és el dia 26 a un Centre Gaming de València, i una altra, és el dia 27 a un Karts Indoor. Més informació i reserves al telèfon de l'CIJ. 
Quin missatge li agradaria transmetre als xiquets i xiquetes de la localitat perquè gaudeixen d'aquestes festes malgrat la pandèmia?
Els xiques i les xiquetes s'estan portant molt bé, estan sent molt responsables i estan aguantant molt tota aquesta situació. Jo els diria que no perdan la il·lusió, que nosaltres des de l'Ajuntament intentem fer tot tipus d'activitats: com vam fer el Dia de la Infància, com vam fer aquest estiu ... Intentem adaptar-nos i programar activitats per a ells que s'ho mereixen. Els demanem que segueixen així, que aguanten una mica més, que segur que l'any que ve tot està molt millor i podrem fer a poc a poc més activitats.
Ha sigut complicat elaborar una programació que s'ajustés a les mesures de la crisi sanitària? 
Sí, la veritat que és molt complicat perquè tot això contínuament va canviant: les normes, les restriccions, van variant. En aquesta situació tots ens estem reinventant: empreses, administració, famílies ... Nosaltres, l'Ajuntament, hem tingut aquestes idees i ho estem preparant amb molta il·lusió perquè Catarroja no es quede sense la visita dels Reis Mags i el Pare Noel. Esperem que la gent gaudeixe d'aquestes xicotetes activitats.
Sense saber que ocorrerà amb les falles i altres festes, com s'espera que evolucione 2021? 
Està tot molt canviant i no sabem el que pot passar, però nosaltres estem preparats perquè només es puguen anar fent activitats i la pandèmia es vaja controlant amb la vacuna actuem ràpid i posem en marxa coses, això sí, sempre complint amb les mesures que ens marquen. 
Tenen previst continuar programant activitats per al nou any?
Sí, des de joventut estem preparant la programació del primer trimestre, així que convido als més joves a estar atents a les xarxes socials i web municipal, on publicarem les activitats a principi de gener, després de les festes.
Per ajudar a les famílies a conciliar s'ha programat l'Escola de Nadal, ¿en quines condicions i a qui va dirigida?
A l'estiu vam ser un dels pocs municipis que va apostar per l'Escola d'Estiu. Per a nosaltres els escoles vacacionals no són només un lloc on els pares deixen els xiquets, en ells reben una educació no formal que és important. Divertir-se i relacionar-se és fonamental per a ells, però sempre amb totes les mesures de seguretat. L'Escola es realitzarà en l'EPA amb grups reduïts. Poden assistir els xiquets que cursen des de segon cicle d'infantil fins a sisè de primària.
Finalment, ens agradaria posar l'accent en els adolescent i joves, durant la pandèmia s'ha posat en dubte el seu comportament, què els diria des del seu Ajuntament?
Jo sé que els joves som responsables, m'incloc. No tots tenen mals comportaments. Els comportaments no depenen de l'edat, ni del sexe, depenen de les persones. La majoria dels joves de la població s'estan portant bé i des d'aquí els anime a que segueixen comportant-se així. Els recorde que tenen les portes de l'Ajuntament obertes per fer qualsevol suggeriment o consulta.