Miquel Verdeguer: “Va ser dur suspendre les Festes Majors de Catarroja i amb el Refresca’t hem volgut disminuir l’impacte”

Entrevista al regidor de Festes de l’Ajuntament de Catarroja

Pregunta: Aquest estiu Catarroja va apostar per la cultura segura donant una alternativa d’oci a la ciutadania, amb una programació molt completa i variada, com ha anat l’experiència?
Resposta: Molt bé, hem pogut gaudir tots els caps de setmana des del divendres 17 de juliol fins al dilluns 28 de setembre, en tres espais diferents, d’actuacions musicals, cinema, comèdia o teatre, en definitiva, un programa cultural amb una gran varietat.

P: I la resposta dels veïns i veïnes del municipi, han acudit als espectacles?
R:Sí, tot i sent un estiu un poc complicat, la resposta del veïnat ha sigut fantàstica, amb molts actes completant l’aforament. Estem molt contents per l’acceptació de la programació.

P: Ha sigut senzill dur a terme les mesures i protocols de seguretat?
R: Sincerament, no ha segut fàcil. La normativa i la situació sanitària podia anar canviant i hem estat molt pendents dels possibles canvis però sempre amb molta prudència. Catarroja és un poble que té molt present la seguretat en tots els actes que organitza. A les Festes Majors i resta d’activitats que organitzem, preparem projectes d’activitat per a que la seguretat, tot i la diversió, siga la principal motivació. I ara, amb més motiu, vàrem implementar un protocol dins del projecte d’activitat del Refresca’t que ha fet seguir les instruccions a tots els agents implicats en els actes, des de l’equip de Seguretat Ciutadana fins els promotors dels espectacles per a que les persones que han vingut ho féren amb totes les garanties de seguretat.

P: Què destacaria del Refresca’t? Quina valoració fa?
R: L’objectiu principal ha sigut oferir alternatives d’oci per a les nits dels caps de setmana d’estiu. Va ser dur, com a regidor de Festes, suspendre les Festes Majors i amb el Refresca’t hem volgut disminuir l’impacte de la suspensió. Considerem que ho hem aconseguit i, per això, valorem molt positivament aquesta programació tan completa que hem organitzat. També hem volgut recolzar el sector cultural que també està patint aquesta crisi i així aportar el nostre granet d’arena i ajudar a un sector molt tocat, doble satisfacció.

P: D’açí a cap d’any, què tenen previst? Van a seguir donant suport i promovent activitats culturals i d’oci segures?
R: Per descomptat, sempre i quan les condicions sanitàries ho permeten i les activitats siguen segures per a totes i tots. Tenim la plena convicció que cal seguir programant activitats culturals i festives d’oci per al nostre poble. Ara tenim en funcionament una divertida i fantàstica exposició de playmobils, on podreu trobar 6 diorames de temàtiques diferents on segur que menuts i grans disfruten d’aquestes figuretes de 7’5 centímetres. Tinc especial goig en esta exposició perquè un dels diorames, que són una mena d’escenes, representa la entrada de Moros i Cristians que es fa a Catarroja tots els anys al voltant de les festes majors. I, a banda d’açò, ja hem llançat una programació d’oci de tardor per a la joventut catarrogina, amb cursos i activitats, fins a desembre. A la web municipal, està tota l’informació i formularis d’inscripció de totes les activitats. Eixida a un centre Gaming, karts, senderisme, voluntariat ambiental i moltes més.
I, per descomptat, d’una forma o altra en Nadal segur que preparem alguna coseta que pròximament anunciarem.

P: Qué farà Catarroja amb motiu del 9 d’Octubre?
R: El 8 d´octubre tindrem un acte institucional amb motiu del 9 d’Octubre, dia de totes i tots els valencians.
En aquest acte es reconeixerà la tasca realitzada pels professionals que han estat al peu del canó en els moments més durs de la crisi sanitària como seguretat ciutadana, agrupació de protecció civil, servei de benestar social i centre de salut de la localitat. Serà un xicotet acte en la sala de plens de l’antic ajuntament, recentment restaurat. Serà el primer acte en aquesta restaurada i nova sala. L’acte serà amb l’aforament limitat.