Moncada presenta davant la ciutadania els primers pressupostos participatius

El saló de Plens de Moncada va acollir ahir, dimarts 25 de juliol, la presentació de les necessitats i propostes veïnals per als pressupostos municipals de 2017 que, per primera vegada, seran participatius, donat que tenen en compte algunes de les iniciatives proposades pels veïns i veïnes a través del procés de participació desenvolupat a la ciutat.

En la trobada, presentada per l’alcaldesa de Moncada, Amparo Orts, va fer un resum del mode en què s’ha desenvolupat la iniciativa i va recordar algunes dades rellevants, com que han format part dels tallers i entrevistes més de 30 col·lectius i associacions, així com les accions realitzades a peu de carrer per conéixer l’opinió la ciutadania.

Tot seguit, els regidors i regidores delegats de cada departament explicaren quines idees de les proposades pels veïns i veïnes es realitzaran amb partides econòmiques definides al pressupost, així com el termini necessari per a desenvolupar-les. Per exemple, es millorarà l’enllumenat públic de la localitat, es remodelarà el carrer Quart, augmentarà el parc de contenidors per a afavorir el reciclatge, es farà públic el mercapàrquing de Ferran el Catòlic del mercapàrquing i l’avinguda de la Mediterrània es restringirà al trànsit rodat; es treballarà sobre un nou model d’escola esportiva i augmentaran les ajudes d’emergència. També està previst atendre altres demandes veïnals, com ara fer rutes pel Barranc del Carraixet, redactar el Pla d’Igualtat, fer campanyes de sensibilització o treballar el reglament del Consell de la Dona, entre altres.

Finalment, prengueren la paraula els veïns i veïnes presents, que suggeriren altres qüestions, com ara la neteja dels barris del Pilar i dels Dolors, l’esporga d’arbres que embruten propietats particulars, la neteja del barranc del Carraixet, el foment dels horts urbans, la instal·lació d’un ecoparc i la col·locació de fonts per a beure als parcs i jardins de la ciutat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *