Nou curs gratuït de restauració al Museu Comarcal de l’Horta Sud

Conèixer la riquesa del nostre patrimoni etnogràfic i saber restaurar-ho per a donar-li utilitat en la vida actual és un dels objectius de la quarta edició del curs pràctic de restauració organitzat pel Museu Comarcal Horta Sud, que presideix Carlos Fernández Bielsa. I, a més, contribuir amb açò a canviar el paradigma econòmic actual fins a una economia circular més sostenible. El curs té una durada de 24 hores repartides entre els dimecres i divendres a la vesprada, de 16 a 20 hores. Començarà el pròxim 17 de novembre i es desenvoluparà fins al 5 de desembre. En ell aprendran criteris, tractaments i tècniques necessàries per a abordar correctament restauracions de diferents peces. Una activitat totalment gratuïta per a les persones inscrites, que reben també les eines necessàries. Les places oferides has sigut ràpidament cobertes.

El taller té una part teòrica i una part pràctica on s’ha treballat amb mobiliari del Museu Comarcal, que posseeix una important col·lecció de peces, la qual cosa permet donar a conèixer la riquesa patrimonial que alberga el museu.
Per al president del Museu, Carlos Fernández Bielsa, cursos com a est formen part de les «accions destinades al foment de la tradició i la cultura, on volem donar a conèixer als veïns i veïnes de la comarca el nostre patrimoni, oferint a més a tots i totes l’oportunitat d’aplicar a casa les tècniques apreses i restaurar les seues pròpies cadires».

D’aquesta manera l’interior del museu s’ha convertit aquesta setmana en un vertader taller de restauració del nostre patrimoni, gràcies a aquesta quarta edició del «Curs pràctic de restauració». El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferris March és un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d’aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d’identitat. El museu es troba instal·lat a casa de l’Estudiant de Boqueta, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l’exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d’una família de la comarca que, com era freqüent en el context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita es pot completar amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d’alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l’exposició permanent.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *