Nou panell digital en l'anell ciclista al carrer Xàtiva

Nou panell digital en l’anell ciclista al carrer Xàtiva

L’Ajuntament de València ha estrenat hui el panell digital que mostra la quantitat de bicicletes i vehicles de mobilitat personal que passen pel carril bici del carrer Xàtiva.

«L’Anell Ciclista, al seu pas pel carrer Xàtiva, és ara mateix el carril bici de la conca mediterrània que registra més circulació de bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal al dia», ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Este panell se suma als quatre que la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha instal·lat des del mes de setembre passat en la via pública (en Pont de Fusta, Blasco Ibáñez amb el carrer Doctor Gómez Ferrer, Peris i Valero amb Regne de València i carrer General Elío amb Sant Pius V), amb la diferència que el del carrer Xàtiva incorpora tres comptadors: un amb el recompte diari de vehicles sostenibles per este punt, un altre amb el total anual (que a primera hora d’hui superava els 841.000 passos); i un tercer amb el total acumulat des de l’obertura de l’anell ciclista el 3 de març de 2017 (a data de 22 de juliol l’acumulat total és de 2.556.947).

L’última particularitat del comptador del carrer Xàtiva és que el seu detector de registre funciona per pressió, a diferència de la resta que detecten el pas de masses metàl·liques a través d’una espira electromagnètica.

Per este motiu, la seua configuració ha estat més complexa i ha requerit de diferents proves a criteri del fabricador i els tècnics, fins que s’ha obtingut un marge d’error en el comptatge inferior al 5% i, per tant, totalment efectiu a nivells estadístics.

«L’Anell Ciclista, al seu pas pel carrer Xàtiva, és ara mateix el carril bici de la conca mediterrània que registra més circulació de bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal al dia», ha explicat el regidor Giuseppe Grezzi, qui també ha subtrallat que «és important que les persones veïnes i visitants de la ciutat siguen coneixedores d’aquesta fita que estem construint entre totes».

De la mateixa manera, ha recalcat que «el paper d’estos comptadors, com ja hem dit en altres ocasions, és visibilitzar com cada vegada són més les persones que contribuïm, amb la decisió intel·ligent i solidària d’anar amb bici principalment, però també en vehicles de mobilitat personal, a gaudir d’una ciutat amb major qualitat de vida per a totes les persones que en ella convivim».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *