Nou ‘Servei de Porta d’Entrada’ a Paiporta

La regidoria de Benestar Social ha implantat en aquest 2017 el denominat ‘Servei de Porta d’Entrada’, un mètode d’atenció tècnica directa que ha millorat el servei que es presta a les persones necessitades d’ajuda de banda de l’administració. Des de la seua implantació, aquest ‘Servei de Porta d’Entrada’ ha permés que s’atenga a 2.000 persones amb diferents problemàtiques, i que aquesta atenció siga sempre i des del primer moment prestada per personal tècnic especialitzat, quan anteriorment les persones demandants d’ajuda havien de dirigir-se al personal administratiu de l’Oficina UNICA.

Més ajudes

Segons dades de l’àrea de Benestar Social, la millora que ha suposat la implantació del ‘Servei de Porta d’Entrada’ ha incrementat el nombre de gent a la qual es presta atenció. És a dir, ha animat a més persones a acudir per a demanar ajuda, ja que aquesta es presta d’una forma més directa i efectiva, i amb major rapidesa, degut a que el personal tècnic valora cada cas i deriva a la persona al servei que pot ajudar-li en funció de la seua situació.
Amb aquest servei «hem millorat la qualitat de l’atenció a les persones necessitades d’ajuda”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat. “Qualsevol persona que es trobe en dificultats pot vindre a l’Ajuntament i serà atesa el mateix dia per una o un professional de l’àrea de Benestar Social que atendrà immediatament la seua situació”, ha afegit la regidora. “El més important per nosaltres és atendre les persones i ajudar-les a resoldre la seua problemàtica el més prompte possible», ha conclòs Albalat.

D’acord amb les dades estadístiques facilitades per la regidoria de Benestar Social, les consultes del ‘Servei de Porta d’Entrada’ en els sis primers mesos de 2017 han sigut majoritàriament referides a Emergència Social (31%), Dependència, Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) i Teleassistència (20%), Subministraments (14%), Vivenda (10%), Família i Menors (8%), Ocupació (2%), Violència de Gènere (1%) i Estrangeria (1%).

Servei de Porta d’Entrada

La posada en funcionament del ‘Servei de Porta d’Entrada’ es completa amb altres mesures impulsades pel govern de Paiporta, donada la situació de greu crisi econòmica i falta de treball que pateixen encara un gran nombre de famílies paiportines. Així, s’ha incrementat notablement el personal destinat a atendre aquesta problemàtica, s’ha modificat i millorat l’ordenança reguladora per a la percepció d’ajudes eliminant limitacions que dificultaven l’atenció, s’ha ampliat el SAD, o l’atenció als i les menors en vacances, entre d’altres.
Amb l’objectiu de fer més efectiva l’atenció a diferents problemàtiques, Benestar Social també ha creat la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), i ha contractat una nova tècnica d’igualtat, que s’encarregarà de coordinar la implantació de Pla d’Igualtat de l’Ajuntament en la seua part interna i externa, i que s’encarregarà d’implantar les mesures per reduir les desigualtats al municipi.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *