Nou sistema d’aparcament segur de bicicletes en Manises

Hui s’ha posat en funcionament el nou sistema d’aparcament segur de bicicletes a la parada de Metro Manises. Es tracta d’un model d’aparcabicis en forma de càpsula que està equipat amb un sistema de control d’accés mitjançant una APP. La finalitat de la iniciativa, totalment gratuïta, és promoure i afavorir l’ús quotidià de la bicicleta particular i donar major seguretat a les persones usuàries.

 

El model d’aparcabicis estarà a Manises durant els propers quatre mesos. És un projecte pilot conjunt amb la Diputació de València i té capacitat per a deu bicicletes. La càpsula està tancada amb l’objectiu de donar major confiança i seguretat a les persones usuàries per guardar les seues bicicletes en la via pública i previndre actes vandàlics. L’accés, gratuït i il·limitat, es realitza mitjançant una APP per la qual queda registrada la persona que deixa la seua bicicleta en el seu interior.

 

En paraules de la regidora de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Manises, Carmen Moreno, «és una bona iniciativa i estem segurs que fomentarà l’ús de la bicicleta particular com a mitjà de transport sostenible i respectuós amb el medi ambient, tant dins del nucli urbà com en connexió amb el metre”.“Es tracta d’un pas més endavant cap a la sostenibilitat de la nostra ciutat”, ha afegit la regidora.

 

A la presentació de hui han assistit la diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno; l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis; la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manises, Carmen Moreno i altres membres de la corporació municipal.

 

 

Funcionament

 

Per tal de poder utilitzar este servei d’aparcabicis cal descarregar-se de forma gratuïta l’aplicació PVERDE, disponible a Google Play i a l’App Store, i després registrar-se en ella.

 

Una vegada dins, en la llista d’aparcaments de l’aplicació busca “Posa’t en marxa Manises” i polsa sobre este. Superat este pas tan sols s’haurà d’escollir si es vol obrir o tancar la porta polsant el botó corresponent, i ja es podrà aparcar o recollir la bicicleta.