Nova concentració a Manises per la retirada del servei de pediatria de Xiprerets

Ahír va tindre lloc a Manises una nova concentració per la retirada del servei de pediatria de Xiprerets. Amb l’entrada d’aquest nou any les associacions, AMPAS i col·lectius, amb el suport de l’Ajuntament, continuaran manifestant-se per exigir la restitució del servei.
Manises porta des de setembre de 2019 pediatres al consultori de Xiprerets, un centre auxiliar situat a la part final del municipi i que obliga a centenars de famílies i xiquets a desplaçar-se més d’un quilòmetre i mig fins al centre de salut principal per rebre assistència.
Amb aquesta ja van sis les concentracions en els últims mesos, uns actes que continuaran fins que es restituïsca el servei i que cada vegada compten amb el suport de més veïns i veïnes de Manises, així com de la localitat de Quart de Poblet i el Barri del Crist, també afectats per les retallades.
El passat 27 de desembre es va celebrar una reunió extraordinària del Consell de Salut per a tractar la problemàtica, ja que en l’anterior reunió ja s’havia donat un termini a la direcció de l’hospital per suplir les places que faltaven. La gestora de l’Hospital de Manises ha manifestat en diverses ocasions la dificultat que està suposant trobar pediatres, una carència que existeix no sols a Manises sinó a tota la Comunitat Valenciana. Segons ha revelat aquest organisme, en els dos últims mesos s’ha realitzat una trentena d’entrevistes entre aspirants als llocs de pediatria però finalment només ha acceptat una persona.