Nova estació de bicicletes públiques a Xirivella

L’Ajuntament de Xirivella, a través de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha ampliat el servei de bicicleta pública amb la instal·lació d’una nova bancada per a les persones que necessiten anar a la zona on es troba el consistori i el renovat IES Ramon Muntaner.

A més d’esta nova instal·lació, també s’ha canviat la ubicació de l’estació de bicicletes de la plaça Gerardo Garcés, que s’ha traslladat a la Biblioteca Central Ausiàs March, on s’espera que tinga major ús.

Amb este trasllat a la Biblioteca Central Ausiàs March es dona servei de bicicletes a esta barriada de Xirivella i, a més, es facilita la connexió del servei amb el Centre Cívic Ernest Lluch.

Les ubicacions de les dues estacions s’han decidit amb l’objectiu de reforçar l’estratègia de vincular el servei de la bicicleta pública a les necessitats de mobilitat dels més joves, un plantejament que està donant molt bons resultats.

La gestió presencial i gratuïta de l’alta que es fa al Centre Jove des de l’octubre de 2016 i que encara es manté, la incorporació al sistema de vint noves bicicletes i la nova instal·lació mostren l’aposta decidida de la regidoria de Medi Ambient per la sostenibilitat i són alguns dels principals motius que han fet d’este servei un èxit a Xirivella.

Des que en 2015 s’apostara pel transport sostenible i per este servei de bicicleta pública a Xirivella, les xifres de vianants que han decidit fer de la bici el seu mitjà de transport s’han triplicat i han passat de cinc mil usuraris en 2015 a més de quinze mil en 2017.

“Es tracta d’un increment notable que ha permés a la ciutadania gaudir d’un servei rendible”, ha expressat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy. Ha assegurat que «estes dos novetats permetran millorar l’eficiència del servei i ampliar el radi de cobertura del municipi«.

Per la seua banda l’alcalde, Ricard Barberà, ha explicat que “el Consistori continuarà apostant per la bicicleta”. “Juntament amb les millores en el transport públic, cada vegada hi ha més gent que demana més facilitats per a poder utilitzar la bicicleta, que no sols és un mitjà de transport saludable, sostenible i barat, sinó també un element fonamental per a la pacificació del trànsit”, ha exposat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *