Obres de millora en els centres educatius de Paiporta, Catarroja, Rafelbunyol, Meliana i Vinalesa

Educació de la Generalitat té preparades 21 noves delegacions de competències en 19 ajuntaments per a dur a terme la tramitació d’actuacions de millores en 21 centres educatius mitjançant Edificant. Aquestes noves intervencions sumen una inversió per part de la Conselleria de 45,5 milions.

En concret, a les comarques de la província de València hi hauran 19 noves delegacions per 41,5 milions d’euros. 9 d’aquests ajuntaments s’incorporen a Edificant per primera vegada: l’Alcúdia de Crespins, Algar del Palancia, Almiserà, Bétera, Cullera, la Font de la Figuera, Meliana, Villar del Arzobispo i Vinalesa. Els altres 8 consistoris ja estaven en Edificant: Alzira, Carcaixent, Catarroja, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Rafelbunyol, Requena i Silla.

En la comarca de l’Horta: Meliana gestionarà la remodelació de la cuina i el menjador del CEIP El Crist i altres millores al centre amb una inversió de la Conselleria d’uns 831.000 euros i Vinalesa escometrà obres al CEIP José Blat Gimeno per més de 420.000 euros.

Paiporta, que ja havia assumit dues delegacions d’Edificant per un total d’1,5 milions d’euros, rep ara una tercera delegació de més d’11,3 milions d’euros per a demolir i construir de nou en la mateixa parcel·la l’IES La Sénia.

L’Ajuntament de Catarroja assumirà 2 delegacions d’obres més i passarà a tindre’n quatre, i d’aquesta manera la inversió d’Edificant creix dels vora 374.000 euros a quasi dos milions. Es tracta de les reformes del CEIP Jaume I amb una inversió d’uns 755.000 euros i del CEIP Bertomeu Llorens, on s’invertiran 858.000 euros en diverses millores, entre aquestes la construcció d’un menjador.

Rafelbunyol, que ja tenia una delegació, n’assumirà una altra per tal de reformar el CEIP Verge del Miracle amb 6,6 milions d’euros d’inversió de la Conselleria. En aquesta actuació es demolirà l’edifici de Primària i se’n construirà un altre nou a més de remodelar els patis. Finalment, Silla passa de les tres a quatre delegacions d’obra i amb una partida de 366.000 euros aportada per Educació escometrà millores al CEIP El Pati.