Oltra posa en valor el treball del Centre de Dia Anna Lluch d’Albal

El Parc Central de València ha acollit este matí el 50 Aniversari d’AVAPACE, l’Associació Valenciana de Persones amb paràlisi al cervell, presidit per la vicepresidenta, portaveu i consellera d’gualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Mónica Oltra, juntament amb el president de l’entitat, José Marquina. En la celebració també han estat presents altres autoritats de l’àmbit autonòmic i local, entre elles; l’alcalde d’Albal Ramón Marí i la regidora de Serveis Socials, Lola Martínez. L’acte ha fet un repàs per les cinc dècades d’història d’AVAPACE, subratllatant el treball col·lectiu de totes les persones que han fet possible l’existència del col·lectiu i comptant amb el testimoni de les famílies i de les usuàries i usuaris que han parlat de la seua experiència, reclamant a les administracions públiques més recursos.
La vicepresidenta del Consell ha tancat la jornada en una taula rodona on participaven els albalencs; Ana Fombuena i Josep Garrigues, usuaris del Centre de dia Doctora Anna Lluch d’Albal i que es va obrir passat any. La consellera de Polítiques Inclusives ha posat en valor l’espai municipal, cedit per l’Ajuntament d’Albal a AVAPACE, el de més recent creació i que acull en l’actualitat a 33 persones amb diversitat funcional, «és un exemple de bona gestió i de col·laboració entre administracions on anem a augmentar les places», ha anunciat en la cloenda de l’aniversari.
Amb AVAPACE el consistori treballa colze a colze per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i oferir un respir a les seues famílies «A tots els que feu i heu fet possible estes cinc dècades: enhorabona!», ha felicitat el primer edil al president José Marquina, «Hui és un dia molt important per a la nostra població que vos abriga des de fa molt de temps», ha afegit Ramón Marí.