“On vas sense cabàs”, la nova campanya d’Albalat dels Sorells per a conscienciar sobre el reciclatge, el consum responsable, els hàbits saludables i la sostenibilitat ambiental

“Albalat 0,0” és alguna cosa més que projectes relacionats amb l’energia, el medi ambient i la sostenibilitat ambiental. “Albalat 0,0” pretén arribar també a les famílies i a tota la ciutadania, en tant és un projecte transversal que ha de servir per a conscienciar a les persones mitjançant la promoció i difusió de pràctiques quotidianes relacionades amb el reciclatge, el consum de proximitat, la salut o la tria per la dieta mediterrània.

En aquest inici d’any, més enllà de la pandèmia i de la crisi sanitària, es vol fer un pas endavant pel que fa a la presa de consciència per aquests hàbits de consum i formes de vida saludables, a més de potenciar directament el comerç de proximitat. Aquest és l’objectiu pel qual, des de l’ajuntament d’Albalat dels Sorells i, a través de la regidoria de Medi Ambient, es pretén contribuir perquè aquestes accions del dia a dia tinguen un sentit més just i solidari, al mateix temps que impulsen el teixit comercial i de projectes relacionats amb el comerç i consum de productes de proximitat.

La campanya consisteix a fer arribar a les famílies d’Albalat dels Sorells una quadernet per fer la compra amb missatges relacionats amb la dieta mediterrània, els hàbits de consum saludable, fer esport i el consum de productes de proximitat. També inclou una guia amb informació dels productes de temporada, consells sobre el producte de proximitat, com reciclar correctament, informació de l’Ecoparc, evidentment fabricat amb material reciclable i sostenible.

 

Finalment, la regidora de Sanitat, Sònia Clemente, destaca que: “On vas sense cabàs?” té l’objectiu de fer arribar a les persones corrents i a les famílies que fer xicotets canvis en les accions quotidianes i diàries és contribuir a la millora del nostre entorn i és contribuir decididament en la lluita contra el canvi climàtic; perquè cuidar el nostre entorn, potenciar el producte local i de proximitat i tenir hàbits saludables forma part del repte que tenim com a persones i societat per un món millor i en condicions per als nostres fills i néts”.