Operació especial de Guàrdia Civil i Policia d’Alboraia per a identificar a més d’11 persones en alqueries abandonades i Vinival

Es tracta d’una de les accions sorgides arran de les reunions periòdiques entre els cossos de seguretat, que també ha permés una major eficàcia en les intervencions policials

La Guàrdia Civil i la Policia Local d’Alboraia ha identificat a més d’11 persones en alqueries abandonades de l’horta i el polígon en desús de Vinival en La Patacona. Es tracta d’un operatiu especial, coordinat entre tots dos cossos de seguretat i posat en marxa arran de les reunions periòdiques i en el qual s’havia treballat de manera confidencial en els últims mesos.

L’objectiu de l’actuació és tindre identificades a les persones que pernocten en alqueries, horta i Vinival per a poder facilitar una major investigació en els xicotets furts o robatoris que s’han produït en els últims mesos. Per a això, els drons de la Policia Local han exercit un paper important com a suport aeri.

La base de dades no sols permetrà continuar potenciant la seguretat, sinó també avaluar les necessitats d’aquestes persones de cara a prestar-los assistència social a través de Serveis Socials. En aquest sentit, es tracta d’un perfil diferent de persones a la banda organitzada que va actuar en l’horta de diversos municipis de la província de València amb robatori amb violència i que també va ser detinguda per la Guàrdia Civil pocs dies després de passar per Alboraia.

La notícia suposa un nou pas avant en la millora de seguretat d’Alboraia. L’alcalde, Miguel Chavarría, ja ha mantingut diverses trobades amb tots dos cossos de seguretat per a propiciar una major col·laboració i abordar la situació de l’horta i Vinival. Aquesta millor coordinació ha permés, per exemple, millorar l’eficàcia de la Policia Local i abordar una major quantitat d’intervencions en els últims mesos (no sols delictes, sinó ajuda i suport a la ciutadania). En paral·lel, segons dades del Ministeri de l’Interior, els principals delictes greus estan disminuint.