Opinió-Compromís Paterna sobre el projecte INTU Mediterrani

Des de Compromís per Paterna considerem que la sentència que ha emés hui la sala de lo contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia, i que sols coneixem pel que ha transmés la premsa, no deixa content a ningú.

Per un costat admet que el projecte de Puerto Mediterrani no s’ajusta a la legalitat urbanística i mediambiental, fet que des de Compromís sempre hem defensat, però deixa una porta oberta que no ens agrada gens.

Per un costat ens alegrem que el Tribunal no permeta que l’empresa exhaurisca les arques de tots els Valencians, amb les seues pretensions d’indemnitzacions milionàries, però per l’altre no entenem com el Tribunal considere que els motius mediambientals que addueix l’informe no siguen suficients per a tancar d’una vegada per totes un dels últims capítols de la depredació del territori que hem patit els valencians.

El que diu la sentència simplement és que existeix un defecte de forma, un defecte que ara obliga al fet que la generalitat emeta un nou informe d’Avaluació ambiental, on es defineixen els paràmetres incomplits i els límits que s’han de complir. Queda clar que en cap moment diu que Puerto Mediterrani tinga llum verda.
Per a Compromís per Paterna, eixos incompliments, no tenen cap possibilitat de solució per part dels promotors, com demostra que en el nou projecte que han presentat, segueixen incomplint-los, el que ens du a pensar que el projecte no pot tindre viabilitat.

Des de Compromís per Paterna, exigim a la Generalitat Valenciana, que tal com diu la sentència, continue protegint els interessos de tots els Valencians i recórrega la sentència per a evitar que un projecte que considerem únicament especulatiu.