Paiporta amb el Codi de Bon Govern impulsat per la Generalitat

Els grups municipals de l’Ajuntament de Paiporta (Compromís, PSPV-PSOE, PodEU, PP i Ciudadanos), van signar abans del ple municipal d’aquest dijous el Codi de Bon Govern impulsat per la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. Aquest document pretén ser un instrument que guie les actuacions dels membres del Consell i de les persones que ocupen càrrecs públics per afavorir unes administracions públiques més íntegres, transparents, eficaces i eficients.

Paiporta és un dels primers ajuntaments que s’adhereix a aquest codi. Fins ara, ho han fet també València i l’Eliana, d’acord amb les dades facilitades per la conselleria de Transparència.

El document promou la millora de la qualitat democràtica i la generació de vincles de confiança entre les institucions i la ciutadania. Entre els principis que promulga estan el respecte als Drets Humans, un compromís contra la violència, la no discriminació i el respecte a la diversitat, la igualtat entre homes i dones, l’aconfessionalitat de l’acció de govern, el compromís amb la llengua, la sostenibilitat mediambiental, l’exemplaritat, la dedicació, o la confidencialitat.
Així mateix, inclou bones pràctiques com el fet no tindre comptes en paradisos fiscals, la sobrietat en l’ús dels recursos públics, i l’impuls al govern obert i la transparència.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *