Paiporta ampliarà i millorarà els jocs infantils de algunes places

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat millorarà i ampliarà els jocs infantils de les places Soliera, Itàlia i 3 d’Abril de Paiporta, així com els que hi ha al carrer Torrent. La previsió de l’Ajuntament de Paiporta és invertir 120.919,59 euros en la instal·lació de diferents elements que tindran la particularitat de ser inclusius, és a dir, que estaran adaptats a xiquetes i xiquets amb diversitat funcional o problemes de mobilitat. Les obres ja estan adjudicades i començaran en les pròximes setmanes. Una part del total de la inversió per a aquestes intervencions prové del procés d’elaboració dels pressupostos participatius de 2018.

La instal·lació de nous jocs i substitució dels antics en quatre punts repartits per tota la població també respon a demandes de la ciutadania, expressades tant en les assemblees ciutadanes ‘Trobades amb l’alcaldessa, el govern respon’ de 2017, com en el dia a dia de la comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament.

La naturalesa inclusiva dels nous elements de joc respon a una aposta ferma del govern de Paiporta per facilitar l’accés als equipaments públics de totes i tots.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, «és una prioritat del govern renovar i mantindre en bon estat els parcs i les places del poble on juguen els xiquets i xiquetes i fer-ho, a més, amb equipament que no discrimine ningú pel seu grau de mobilitat». Des de l’inici de l’actual legislatura, el govern ha «destinat bona part de les inversions a millorar el patrimoni públic i a fer de l’espai comú un lloc més amable, modern i accessible», ha afegit el titular d’Urbanisme.

A la Plaça Soliera s’instal·laran dos nous jocs: una engrunsadora adaptada per a persones amb cadira de rodes, i un conjunt múltiple amb cinc torres i diferents tobogans i escales per a xiquetes i xiquets a partir de 3 anys. A la Plaça Itàlia també s’afegiran als jocs existents una engrunsadora inclusiva de dos seients, a més d’un conjunt múltiple amb dos torres i plataformes a diferents nivells.

També s’actuarà sobre els jocs de la plaça 3 d’Abril, els quals se substituiran per un conjunt múltiple adaptat inclusiu, accessible per a xiquetes i xiquets de mobilitat reduïda o que necessiten cadira de rodes, i un conjunt múltiple amb dos torres, rampes i tobogans. Al parc del carrer Torrent s’afegiran als jocs existents una engrunsadora inclusiva de dos seients, un balancí, també adaptat per a criatures amb mobilitat reduïda, i un conjunt múltiple inclusiu amb dos torres.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *