Paiporta aprova el projecte de centre de dia de Vil·la Amparo per 2,1 milions d’euros

El ple de Paiporta ha aprovat per unanimitat el projecte de centre de dia de Vil·la Amparo per valor de 2,1 milions d’euros. La proposta del regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut, Rafa Gadea, ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals amb representació a la corporació.

L’aprovació del projecte és el pas previ a la redacció dels plecs administratius i l’obertura de concurs públic per a adjudicar l’execució de les obres, que respectaran la façana i l’estructura bàsica de l’antiga casa de camp de la família Olcina, ubicada hui en la zona verda més gran de Paiporta.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sufragarà l’actuació dins del Pla Convivnt a través d’una delegació de competències en l’Ajuntament i de la dotació econòmica del projecte. La inversió definitiva quedarà definida amb l’adjudicació posterior al concurs.

«Continuem avançant en els tràmits per a fer realitat una reivindicació històrica de la ciutadania de Paiporta i un compromís de l’equip de govern, que porta anys treballant en la rehabilitació de Vil·la Amparo, un edifici emblemàtic que es posarà per fi al servei de la ciutadania», ha explicat el regidor, Rafa Gadea.

A Vil·la Amparo, a més, «conflueixen dos factors fonamentals, el de la recuperació de patrimoni públic i històric, i el d’augmentar i millorar els serveis a la ciutadania, especialment, per a les persones més vulnerables, com són els i les majors en situació de dependència», ha conclòs Gadea.

D’acord amb el projecte, Vil·la Amparo serà un centre de dia per a persones majors dependents equipat amb totes les comoditats actuals i en consonància amb els estàndards actuals de qualitat i infraestructures. La superfície total aprofitable serà de més de 1.000 metres quadrats, repartits en dos plantes, amb 526 en la inferior i 498 en la primera. Tindrà també dos terrasses, una coberta de 43 metres i altra a l’aire lliure, de 36.

El futur centre de dia comptarà, entre les estances més destacades, amb una sala polivalent de 100 metres, el menjador, amb 83 metres, i la cuina, de 21. Perruqueria, bugaderia, guarda-roba, magatzems, despatxos i sales de reunions completaran les instal·lacions per a fer d’aquest equipament públic una referència a la comarca.