Paiporta cancel·la la celebració de les Falles d’enguany i esperarà a 2021 per acollir novament la festa

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha rebut la comunicació oficial de la Junta Local Fallera de Paiporta de la suspensió definitiva de les Falles de 2020.

En el seu escrit, la Junta argumenta falta de coneixement i certitud per poder fixar una data estimada de celebració enguany front a les progressives ampliacions de l’estat d’alarma i la pandèmia que encara estem afrontant pel coronavirus Covid 19.

Després de la realització d’una reunió telemàtica, les sis comissions paiportines han acordat per unanimitat, juntament amb Junta Local Fallera, suspendre les Falles d’enguany i esperar a 2021 per a la seua celebració.

 L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha aplaudit una decisió «dura però valenta i conscient de la comunitat fallera paiportina», que «ha fet prevaldre per damunt de tot la seguretat i la salut de les persones». La dirigent paiportina ha transmés un missatge «d’ànim a les falleres i fallers, especialment, a les falleres majors de Paiporta i a les de les sis comissions».
Una volta confirmada aquesta decisió, la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, ha volgut transmetre tot el seu suport i el de la Regidoria a les sis comissions, amb el seu compromís de «treballar al costat de tota la comunitat fallera de Paiporta per fer de les Falles de 2021 les millors falles possibles». Albalat ha reiterat el suport i disponibilitat de la corporació municipal «per facilitar dins de les nostres possibilitats tota la nostra ajuda i col·laboració per contribuir a pal·liar les necessitats de les comissions davant d’aquesta cancel·lació».